Sport Publicerad 16:39, 28 maj 2021

• Nu blir Skurus målvakt Rebecca Nilsson proffs i Tyskland

Sista matchen med gänget blev perfekt. Skurus energirika målvakt Rebecca Nilsson fick vinna SM-guld innan hon nu lämnar laget, och landet, för proffsspel i Tyskland.
– Den perfekta avslutningen! Att få vinna med det härliga gänget nu när det är så roligt att spela handboll.

Hon är oftast glad, och visar det gärna. När klubben som hon tillhört i sex år, och spelat tre SM-finaler med, vann första guldet på 16 år kom också tårar. Glädjetårar.

– Det var en rolig kväll, och rolig match. Man drömde ju om en sån här avslutning av den här tiden, sa Rebecca Nilsson och höll det öppet för att komma tillbaka.

– Det är inte omöjligt, jag har ju hjärtat hos de här tjejerna. Men jag ska hämta mina grejer i Nacka bollhall nu i veckan och sen lär jag inte vara tillbaka på ett tag.

Liksom i de tre senaste matcherna startade Skuru svagt, även Rebecca Nilsson hade problem att få fatt i skotten. H65 Höör gick ifrån till 6–2, men efter att Skurus större bredd gett utdelning kunde Skuru lätt vända. Under den perioden började Rebecca Nilsson att rädda skott, även en straff.

– Det är den räddning jag minns bäst. Jag tog Evelina Källhages straff och för min del var det viktigt.

Att Skurus Alexandra Bjärrenholt i samma veva missade två straffar var inget som Rebecca Nilsson oroade sig över.

– Hon är iskall, Alex, jag visste att hon skulle fortsätta — och göra mål.

Matchen slutade 24–22 och saken var klar. Vilt jubel, skumpa och guldhatt, medaljer och fotograferingar och intervjuer.

– Det blev en lång natt, fast vi höll oss i Eriksdalshallen hela tiden, enligt coronareglerna. Vi har kul ihop, förklarade mästaren Rebecca Nilsson som nu ska på landslagsläger innan flytten till Metzingen i Tyskland.

– Som tur är kommer en annan svensk tjej (Thess Krönell från Sävehof) till laget. Jag känner inte henne ännu, men då kan jag prata med någon i alla fall. För tyska är jag inte bra på. Alls. Målvakt heter Torwart, räddning Parade. Tror jag.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x