Sport Publicerad 14:23, 17 maj 2021

• Magnus Oscarsson Söder årets tränare • Alexandra Bjärrenholt årets högernia

Skuru IK fick fyra individuella utmärkelser när SHE (svensk handbollelit) rankade de bästa spelarna och ledarna under säsongen.

Rebecca Nilsson, Vilma Matthijs Holmberg, Alexandra Bjärrenholt var bäst i sina respektive positioner ­– och tränaren Magnus Oscarsson Söder.

Skuru IK får vänta på den tredje SM-finalen, men kunde gotta åt en del priser ändå då SHE beslutat om säsongens individuella priser. Förra året var Skurus Ulrika Olsson bästa vänsternia och utsågs också till ligans MVP (mest värdefulla spelare).

I år blev Ulrika, som hoppade av efter kontraktsbråk, helt utan priser.

– Det känns kul att få pris, men jag måste säga att det handlar om ett tränarteam, och att det är en lagsport. Det har varit en väldigt utmanande säsong, inte minst sista månaden då vi som ledare fått hantera annat än speltaktik, säger Magnus Oscarsson Söder om sitt pris.

På frågan om det var rätt spelare som fick priserna svarar han att Skurus målvakt Rebecca Nilsson och mittsexa Vilma Matthis Holmberg var givna pristagare.

– Man jag gläds såklart också över Alexandra Bjärrenholts utmärkelse. Hon har en jämn nivå och har anpassat sig bra efter vårt nya försvarsspel. Nu på slutet har hon varit nyckeln till segrarna. Vi är alla glada och stolta över priserna, men jag tror att alla håller med mig när jag säger vi alla skulle kasta våra priser för att ta ett SM-guld ihop.

Det blev ingen tredje final för att knyta ihop SM-säcken i helgen, då båda lagen drabbats av coronafall. När nästa match blir av är oklart, men Skuru förbereder sig för hemmamatch på torsdag.

– Det är svårt att säga vilka som har fördel eller nackdel av en ny paus. De har en del skador och sliter hårdare än oss på sina niometersspelare. Och visst hade vi ett övertag efter vändningen senast. Det var en av det häftigaste vändningar jag varit med om som tränare, säger Magnus Oscarsson Söder.

Skuru leder med 2–0 och den tredje matchen ska spelas i Eriksdalshallen, och helst så fort som möjligt. Spelarkontrakten går ut sista maj, och det väntar landslagsspel för många, samt kontraktsproblem för de som ska bli utlandsproffs (Rebecca Nilsson i Skuru) om SM-finalen drar ut på tiden längre än en vecka till.

SHE All Star Tem 20/21

SHE All star team 2020/2021

Målvakt: Rebecca Nilsson, Skuru

Vänstersex: Melanie Felber, Skara

Mittsex: Vilma Matthijs Holmberg, Skuru

Högersex: Mathilda Lundström, Sävehof

Vänsternio: Jamina Roberts, Sävehof

Mittnio: Emma Lindqvist, H65 Höör

Högernio: Alexandra Bjärrenholt, Skuru

Försvar: Linnea Pettersson, Sävehof

Tränare: Magnus Oscarsson Söder, Skuru

MVP: Emma Lindqvist, H65 Höör.

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x