Fyra SM-medaljer till Nacka

FOTO: LARS RÖNNOLS
Sport Publicerad 09:14, 30 augusti 2021

• 20:e SM-guldet till Gustav Bergman • SM-silver till Karolin Ohlsson

Nacka, genom klubbarna OK Ravinen och Järla IF, tog hemma fyra SM-medaljer i orientering när medeldistans- och stafett-SM avgjordes i Norrbotten.
Ravinens Gustav Bergman i herrklassen och Edvin Forsberg i H18 tog varsitt guld, Järlas Karolin Ohlsson i D21 och Ravinens herrlag i stafett tog SM-silver.

Efter två märkliga säsonger med inställda mästerskap har det tävlats för fullt denna sommar. Efter SM-tävlingar sprint och långdistans, efter EM och sedan VM på kontinenten och världscupen i Idre fortsatte Gustav Bergman att visa att han är Sveriges bäste herrorienterare. Han vann nu sitt 20:e SM, det fjärde raka på medeldistans.

Han vann H21 med hela två minuter före Anton Johansson, efter ett lopp med en stor miss.
– Jag gjorde ett jättebra lopp i två tredjedelar. Sen gjorde jag faktiskt ett ganska stort misstag på en kontroll. Jag var lite vilsen i en sluttning och var tvungen att springa upp på den högsta höjden för att läsa in mig och sen ner och ta den, så det var minst en minut som gick där. Då tänkte jag att ”nu är det kört”, men jag fick ihop det bra resten av loppet och hade god marginal ändå, sa Bergman till Orienteringsmagasinet.

Fyra i loppet, bara nio sekunder från brons var Järlas Jens Rönnols.
På damsidan, i suveräna Tove Alexanderssons frånvaro gjorde Järlas Karolin Ohlsson, som varit hälskadad länge, en stark insats. Hon blev tvåa efter Lisa Risby, OK Kåre, 25 sekunder efter och 13 sekunder före trean Ellinor Tjernlund.
– Jag är jättenöjd men jag vill gärna gå för guldet så det är klart att det känns lite surt. Men jag gjorde allt jag kunde och höll ihop det tekniskt. Jag var jättenöjd när jag kom i mål. Det känns som att det äntligen börjar lossna lite. Jag tassar på i mitt tempo och sen så kommer farten mer och mer, sa ”Karro” till Orienteringsmagasinet.

OK Ravinens Edvin Forsberg vann en tuff kamp med Viktor Gunnarsson om guldet i H18. Edvin vann med tre sekunder.
I stafetten utmanade länge starka Ravinen (med landslagslöparna Axel Grankvist, Ruslan Glebov och Gustav Bergman) Stora Tuna, men fick ge sig till sist och nöja sig med SM-silver.

Järlas herrar kom på 17:e plats (och OK Ravinens andralag på 20:e), och Järlas damer på nionde plats i SM-stafetterna.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x