Fotbollstältet redo att öppnas igen

FOTO: JENNY FREJING
Sport Publicerad 09:30, 09 december 2022

• ”Eventuellt infria önskemål om att ploga planer tidigare”

Fotbollstältet är redo för fotboll igen efter översyn. Samtidigt överväger nu kommunen att ploga fotbollsplaner tidigare under vintern.

De sista skadorna på fotbollstältet, som sänktes och blev som en bassäng under och efter det stora snöovädret för två veckor sedan, är nu reparerade. Därför meddelade idrottsdriften i Nacka kommun att tältet kommer att vara öppet för fotbollsspel i morgon, lördag igen.

”Idrottsdriften har arbetat intensivt med fotbollstältet för att se till att föreningslivet kan återvända. De mindre skadorna i tältduken och på konstgräsmattan är nu reparerade. Arbetet som planerades ta några veckor har gått undan och på lördag öppnar tältet igen”, skriver Nacka kommun på sin hemsida.
Samtidigt som tältet inte gick att använda har kommunens samtliga fotbollsplaner varit snö- och istäckta, vilket gjort att all fotbollsträning i Nacka ställts in under ett par veckor.

Hur har föreningslivet reagerat när det inte funnits några plogade fotbollsplaner i Nacka samtidigt som tältet varit avstängt?
Föreningarna vill kunna träna fotboll året runt, så tältet är uppskattat. Det finns även önskemål om att fler planer snöröjs tidigare än vecka 6. Vi får utvärdera hur vi ska göra och hur vi eventuellt kan infria önskemålen, svarar kultur- och fritidsdirektören Anders Mebius.

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x