Seniorfotbollen igång — Boo FF:s damer vann direkt

Helena Norrström och Sonja Såndberg i Boo FF. FOTO: JENNY FREJING
Sport Publicerad 11:31, 07 juni 2021

• Seger för Älta ­– men förlust för Värmdö i nya serien

Boo FF:s damer, Nacka-Värmdös högst rankade seniorfotbollslag i division 1 södra Svealand, vann premiären i helgen. Det blev 2–1 (1–0) hemma mot Tyresö FF och en bra start mot att förverkliga målet att bli ett topplag i serien.

Julia Edholm nickade in 1–0 i första halvlek innan nyförvärvet från Älta, Rebecca Lyxell avgjorde i andra halvlek med att göra 2–1 för Boo hemma på Boovallen.

1 juni öppnades det för att spela seniorfotboll för de lokala lagen igen. Coronarestriktionerna lättades, men eftersom Stockholm fotbollförbund insett att det inte går att hinna med att spela dubbelmöten startar de lokala herrlagen, och damlagen i trean och nedåt, sina serier först under, eller efter, sommaren.

Boo FF:s damer spelar i ettan och Värmdö IF och Älta IF i tvåan (båda nykomlingar men från olika håll) är det riksserier och förbundet anser att det går att hinna med dubbelserier i juni till oktober.

Älta inledde serien med att vinna med 3–0 mot gotländska P18 IK hemma på Älta IP i helgen. Julia Egelryd gjorde Ältas samtliga mål.

Värmdö IF, som vann trean förra året, fick en tung start. Det blev förlust mot IFK Lidingö borta med hela 6–1.

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x