Första och andra segern för Nacka Wallenstam

Stephanie Dalbjer målvakt i Nacka Wallenstam FOTO: Deep Bay Studios
Sport Publicerad 14:18, 12 oktober 2020

• Stephanie Dalbjer höll nollan mot topplaget Rönnby

Efter de två inledande förlusterna i innebandyns högsta serie SSL var Nacka Wallenstam pressat att vinna bortamatchen mot Jönköping i helgen. Men det gick trögt halvvägs. Då gjorde Nackas finska nyförvärv Daniela Westerlund både 4–4 och 5–4 och vände matchen. Till sist blev det 9–5 (2–1, 3–3, 4–1).

– Vi har en starkare trupp och Jönköping orkade inte hela vägen. Det var en viktig, men inte helt oväntad seger, förklarar tränaren Figge Olsson.

Det var däremot 2–0-segern hemma mot topplaget Rönnby på söndagen. Nacka Wallenstam har aldrig varit nära att ta poäng mot Rönnby och förlorade en träningsmatch med hela 11–2 i somras.

Men nu gjorde hela laget en storstilad försvarsinsats och inte minst målvakten Stephanie Dalbjer som höll nollan, hennes och lagets första i högsta serien.

Mathilda Ekenlinde gjorde 1–0 tidigt och var också den som gjorde matchen andra och sista mål i den tredje perioden.

– Det är väldigt ovanligt att hålla nollan i innebandy, och extra starkt mot ett så pass bra motstånd. De här två segrarna gör att vii är tillbaka där vi vill vara. Jag är väldigt nöjd med insatserna, speciellt den mot Rönnby, säger Figge Olsson.

Kommande helg kommer topptippade Malmö till Ormingehallen.

Nackas matcher i helgen

Jönköping–Nacka Wallenstam 5–9

Mål Nacka: Daniela Westerlund 4, Philippa Blom 3, Mathilda Ekenlinde, Matilda Wester

 

Nacka Wallenstam Rönnby 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Mål Nacka: Mathilda Ekenlinde 2.