Förlust och avbrott för Nacka Wallenstam

Sport Publicerad 10:09, 16 mars 2020

• Oklart om eller när serien spelas klart • Lagkaptenen förlänger – i 15 år

Innebandysäsongen står och stapplar. Förbundet har pausat de högsta serierna, och SM-slutspelet i ett par veckor. Senast 23 mars ska ett beslut tas om och när serien spelas klart, och om och när det blir SM-slutspel.

Om Nacka Wallenstams damlag när slutspel är dock tveksamt efter helgens resultat. Samtdigt som Karlstad vann klart, så förlorade Nacka Wallenstam hemma, inför tomma läktare, med hela 7–2 mot Rönnby.

Nacka inledde bra ledde med 2–0, men tappade rejält i andra perioden.

Nacka ligger nu nia, tre poäng efter Karlstad på slutspelsplats, men med bättre målskillnad. Om den sista omgången spelas så går Nacka till slutspel vid seger mot Jönköping borta, samtdigt som Karlstad förlorar.

I förra veckan blev det klart att lagets lagkapten, unga juniorlandslagsbacken Vilde Rundfloen blir kvar – resten av karriären. För hon skrev på för 15 nya år med klubben.

Sportchefen Jonas Löfvén på klubbens hemsida:

"Som spelare är hon en teknisk back som aldrig förlorar en duell. Riktigt bra vinnarskalle och lite av vårt lok som driver laget framåt hela tiden. Sen är hon ju så ung så hon kommer garanterat att fortsätta utvecklas."