Sport Publicerad 12:10, 12 april 2021

• Kvitterat i SM-semifinalserien

Det händer inte ofta, men ibland förlorar Skurus handbollsdamer. Och då är det oftast Skara som står för motståndet.
Andra SM-semifinalen slutade med Skaraseger med 28–27, efter ett segermål i slutsekunden, och Skurus tredje förlust mot Skara denna säsong.

Liksom i den första semifinalen, som Skuru vann, blev det jämnt och dramatiskt i Skara i helgen. Skuru hade ett gyllene läge att avgöra när Skara fick två utvisningar i slutet av matchen men matchen slutade ändå 23–23.

Skara tog kommandot i förlängningen, men när Vilma Matthijs Holmberg kvitterade till 27–27 med 15 sekunder kvar trodde de flesta på en ny förlängning.

Men Mikaela Johansson chansade med ett sista skott i trängt läge, och bollen gick in till seger med 28–27.

Skara inledde matchen bäst och ledde med 6–3 innan Skuru gjorde ett femmålssryck till 6–8.  Sen hade Skuru greppet fram till att det var tio minuter kvar då Skara gick om till 19–18. I slutet av ordinarie speltid var det dock Skuru som hade greppet, och chansen att avgöra flera gånger, men matchen slutade oavgjord och fick avgöras i förlängningen.

Nu väntar över en veckas landslagsuppehåll innan match 3 i Nacka bollhall, 24 april.

Även i den andra semifinalen, mellan Sävehof och H65 Höör, var det jämnt och förlängning. Där står det också 1–1 i matcher.

Fakta: SM-semifinal 2

Skara–Skuru 28–27 efter förlängning,  23–23 (9–11)

Skuru: Alexandra Bjärrenholt 5, Elin Hansson 5, Daniella De Jong 5, Vilma Matthijs Holmberg 4, Malin Berndal 3, Cornelia Dahlström 2, Vilma Schelin 2, Felicia Palm Robertsson 1

Det står 1–1 i matcher i bäst av fem


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x