Förlust direkt efter Olsson-konflikten

Vilma Matthijs Holmberg FOTO: c
Sport Publicerad 08:48, 25 mars 2021

• Skuru förlorade andra SM-kvartsfinalen

Skuru utan Ulrika Olsson är inte samma lag. Heid tog chansen och vann andra SM-kvartsfinalen md 26–24 (12–10) i Göteborg på onsdagskvällen.

– Det är klart att det påverkat oss att Ulrika Olsson inte var med, sa tränaren Magnus Oscarsson Söder till Sportkanalen.

Konflikten mellan Skurus handbolls damelitkommitté och stjärnan Ulrika Olsson slutade med att Ulrika Olsson helt enkelt slutade spela med laget i förra veckan. Och första matchen utan henne gick inget vidare för Skuru då anfallsspelet hackade och det mesta gick snett.

– Vi missar för mycket i början och blir stressade och gör för många tekniska fel, sa duktiga mittsexan Vilma Matthijs Holmberg med en suck i tv-intervjun i paus.

I Ulrika Olsson ställe fick 19-åriga Wilma Schelin starta, men hon och alla andra i Skuru missade allt i hela sju minuter i inledningen. Skurus 1–1 kom efter åtta minuter och sen var det en match mellan Heids försvar och duktiga målvakt Miranda Nasser och Skurus lite knackiga anfall.

När sedan inte heller Skurus målvakt Rebecca Nilsson hade någon bra dag blev det jobbigt för Skuru att komma i kapp i andra halvlek. Laget låg några mål efter hela tiden, men när man bytte målvakt till Jenna Lohi Peltola och samtidigt chansade utan målvakt i anfallsspelet kom man riktigt nära.

Men närmare än Alexandra Bjärrenholts 24–25 med en minut kvar kom man inte.

– Vi är besvikna, utan tvekan. Vi hade hoppats på ett bättre resultat, men det är trots allt först till tre segrar som gäller. Heid gör det bra och våra tjejer kämpar på, men det räckte inte, sa Magnus Oscarsson Söder.

– Det är klart att det påverkar oss att en spelare som brukar spela 50-55 minuter inte är med, en spelare som all taktik kretsar kring. De blir en förändrad dynamik i laget, nya roller-. Men jag tycker ändå att all a har tagit (Ulrika Olssons avhopp) fint. Men visst tycker jag att det r olyckligt, sa Oscarsson Söder om att hans nyckelspelare saknas.

Frågan varför klubben och storstjärnan gått skilda vägar mitt under slutspelet, och kontraktsförhandling lär bli en förhandling mellan arbetsgivar och spelarfack. Skuru handbolls ordförande Jonas Johansson meddelar:

– Beslutet att inte förlänga Ulrika Olssons kontrakt gäller nästa säsong. Det vilar på en analys av vad ansvariga för verksamheten tror om utvecklingen framåt för laget som helhet, spelidé, kort- och långsiktiga sportsliga mål men också givna budgetramar. Att vi konstaterar att ord står mot ord betyder inte att vi säger att Ulrika Olsson ljuger. Vi har att förhålla oss till vårt ansvar som arbetsgivare för båda personerna, oavsett om det gäller en ideellt arbetande person i ena fallet.

Det var egentligen bara Vilma Matthijs Holmberg som var riktigt bra i Skuru på onsdagskvällen. Hon satte åtta av sina lägen, och låg bakom tre straffar.

Distansskotten var få, och kantmissarna ovanligt många. Sådana kvällar vinner inte tabellettan Skuru mot tabellåttan Heid.

Kvartsfinal 3 spelas i Nacka bollhall på lördag.

Fakta SM-kvartsfinal 2

Heid–Skuru 26–24 (12–10)

Mål Skuru: Vilma Matthijs Holmberg 8, Alexandra Bjärrenholt 5, Wilma Schelin 3, Daniella De Jong 3, Elin Hansson 2, Cornelia Dahlström 1, Malin Berndal 1, Felicia Palm Robertsson 1.

Det står 1–1 i matcher i bäst av fem

Match 3 spelas lördag 27 mars i Nacka, match 4 tis 30 mars i Göteborg


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x