Fördel Skuru efter första cupfinalen

FOTO: ANDERS JOHNSON
Sport Publicerad 11:15, 13 januari 2022

• Sex måls överläge inför finalreturen • ”Men vi slappnade av sista minuten”

Skuru har mer än en stabil hand på cupbucklan efter första cupfinalen mot Skara. Det blev seger med 32–26 (18–13) på hemmaplan, och laget kan nu förlora med fem mål och ändå bli cupmästare i nästa vecka.

Efter en veckas covid-förskjutning hade både Skara och Skuru i stort sätt ordinarie trupper i första cupfinalen. Skurus lagkapten Daniela De Jong var tillbaka och betydde massor för hemmalaget i första halvlek då hon drev på och såg till att Skuru hade ett stabilt grepp om matchen – och cupbucklan.

I andra halvlek tappade Skuru lite fart, och Skara kom närmare. Vid ställningen 23–20 gjorde så Elin Hansson ett viktigt mål och med fem minuter kvar att spela gjorde Skuru ett tydligt ryck fram till en niomålsledning, och hela cupdubbelmötet såg helt avgjort ut.

Men i sista minuten reducerade Skara två gånger, det sista i tom bur.

– Det är lite märkligt med dubbelmöten då varje mål blir så viktigt. Så det var dumt att vi slappnade av i sista minuten, tyckte Alexandra Bjärrenholt i en intervju med SVT efter matchen.

Skuru ledde med hela 32–23 och slappande av. Laget tog dessutom ut målvakten under de sista 15 sekunderna, tappade bollen och så kunde Skara göra 32–26 i tom bur i slutsekunden.

Skuru var det bättre laget, hade högre fart i anfallsspelet tack vare att Daniela De Jong var tillbaka och för att Alexandra Bjärrenholt hela tiden hittade på luriga lösningar.

Andra cupfinalen spelas på tisdag i Skövde, Skuru blir cupmästare för första gången om man ser till att Skara inte vinner med mer än fem mål då.

Även andra cupmatchen direktsänds i SVT.

 

 

Cupfinal 1

Skuru–Skara 32–26 (18–13)

Mål Skuru: Alexandra Bjärrenholt 8 (3), Daniela De Jong 6, Elin Hansson 6, Wilma Schelin 5, Clara Bergsten 3, Vilma Matthijs Holmberg 3, Ellen Voutilainen 1.

Returmötet spelas tisdag 18/1 i Skövde.


 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x