Sport Publicerad 15:38, 23 maj 2022

• Erik Dahlgren prisad av Nackas fritidsnämnd • Här är alla som får pris

När Nacka kommuns fritidsnämnd delar ut pris till årets förebild kommer Fisksätra IF:s mittfältskämpe och pojklagstränare Erik Dahlgren att få priset samt 10 000 kronor.

– Vi behöver alla goda förebilder att se upp till och inspireras av. De finns så många fantastiska krafter i samhället och från fritidsnämnden sida vill vi hylla några av dem, säger nämndens ordförande Gunilla Grudevall Steen, L, i ett pressmeddelande.

21-årige Erik Dahlgren, uppväxt och boende i Fisksätra och en av de tongivande i herrlaget som nu spelar i division fyra, är årets förebild.

Han har visat ett stort engagemang i sitt uppdrag som fotbollstränare för tre olika ungdomslag i Fisksätra IF, menar fritidsnämnden. Bland annat har han lagt upp roliga träningar för ett 40-tal barn, och samtidigt genomfört ansträngningar för att samla in pengar till föreningen för att tacka kostnader för mindre bemedlade medlemmar. ”Erik Dahlgrens ledarskap präglas av respekt, positivitet och glädje”, står i prismotiveringen.

Årets förening blev Älta scoutkår, för att de i många år varit en viktig del i Ältas starka föreningsliv och Årets unga ledare blev Tilde Jansson, Nacka hundungdom, Nacka Brukshundklubb och En grisk generation, för sin stora bredd i sitt ledarskap.

Priserna på 10 000 kronor vardera delas ut i samband med fritidsnämndens sammanträde 15 juni.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x