FC Nacka Iliria vinnare i kvalet

FOTO: NACKA FC
Sport Publicerad 10:59, 26 oktober 2020

• Boo FF missade för andra året i följd • ”Bra erfarenhet för våra unga spelare”

Det blev FC Nacka Iliria som visade sig starkast när kvalet till division tre avgjordes i helgen.

Medan Boo FF förlorade mot Värtan krossade FC Nacka Iliria Harg och vann kvalgruppen.

 

FOTBOLL. Om Nacka fått ett division tre-lag i fotboll till nästa säsong är ännu oklart, det beror på om sammanslagningen av ungdomsklubben Nacka FC och FC Iliria (Vårberg) genomförs fullt ut. Men laget, var det än spelar, kommer att tillhöra division tre södra Svealand. Inte Boo FF som blir kvar i division fyra mellersta.

– Vi hade våra chanser, men Värtan var kallare och klarade dessutom av att spela med en man utvisad riktigt bra, sa Boo FF:s tränare Didrik Sollenius efter 1–3 i avgörande kvalomgången.

Boo brände et frige direkt i början och sedan kom 1–0 till Värtan. Hoppet tändes för Boo när Värtan fick en frilägesutvisning tidigt i matchen, men i stället för Boo-anstormning blev det 2–0 och 3–0 innan Calle Norén reducerade just före paus.

–  Det blev avslaget i andra. Alla visste att Iliria hade 4–1 och att vi måste vända, och det klarade vi inte. Men det är ingen katastrof för Boo. Att få spela kval är en bra erfarenhet för våra unga spelare och matchen mot Iliria (2–2) var en riktigt bra fotbollsmatch, tyckte Didrik Sollenius.

Faktum är att Värtan fick ytterligare en spelare utvisad med en kvart kvar, men Boo kunde aldrig dyrka upp hemmalagets försvar. Det blev aldrig riktigt farligt och 3–1 bestod.

–  Det är andra året som vi missar i kvalet med ett ungt lag. Vi är i den delen av näringskedjan där spelarna förvinner, så är det. Vi får se vilket lag vi har nästa år, och om jag är kvar, säger Didrik Sollenius.

FC Nacka Iliria, som var skakat efter 2–2 (och strafförlust mot Boo FF) slapp spela på naturgräset på Folkungavallen i Nyköping och kunde snabbt avförda avsågade Hargs BK. Roy Sevgili gjorde fyra mål när laget vann med 6–1. Laget, under ledning av internationellt meriterade coachen Roger Palmgren, och med flera spelare som spelat i allsvenskan, klarade därmed av sin högt ställda målsättning att gå upp i trean.

Fakta Kvalet till trean

Värtans IK – Boo FF 3–1 (3–1)

Hargs BK– FC Nacka Iliria 1–6 (1–4)

 

Tabell

1) FC Nacka Iliria                    7 p 11–5

-----------------------------------------------

2) Värtans IK                           6 p 11–5

3) Boo FF                                4 p 5–6

4) Hargs BK                             0 p 3–14