Sport Publicerad 11:26, 18 januari 2021

• Sex poäng i helgen • ”Nu kan vi titta uppåt – inte nedåt”

Nacka Wallenstam hade tidigare vunnit två matcher under ordinarie speltid under säsongen, mot Jönköping och Rönnby. Efter helgens matcher har de vunnit fyra, men mot samma motståndare. Det blev 5–3 hemma mot Jönköping och 5–4 borta mot Rönnby och plötsligt har Nacka hoppat upp från nedflyttningsplatsen till att nosa på slutspel.

– Nu kan vi titta uppåt och inte uppåt ­inte nedåt. Vinner vi två matcher till klarar vi oss kvar, vi vinner vi fyra-fem når vi slutspel, säger Figge Olsson.

– Skillnaden mot flera andra tidigare matcher är att vi fick utdelning på våra chanser, och i matchen mot Rönnby hade vi lite flyt med att de missade en hel del. Det känns som om det var första gången som vi haft flyt.

Hemma mot Jönköping ledde Nacka med både 4–0 och 5–1 innan gästerna reducerade i slutminuten. Mot Rönnby gjorde Nacka en bra första period och hade 3–1, en ledning man behöll med lite flyt till seger med 5–4.

Mot Jönköping kom tre av målen från finska klubbor, Daniela Westerlund gjorde två mål och Trine Sällström sitt första för säsongen.

Mot Rönnby gjorde Philippa Blom två mål, skyttedrottningen gjorde mål för fjärde matchen i rad. Samtidigt gjorde lagets schweiziska spelare Nadia Cattaneo sitt första, och möjligen sista, mål för laget.

– Nadia måste åka hem för sitt arbete. Men kanske kommer hon tillbaka senare, hon är välkommen för ho behövs med sitt fysiska spel och sin rutin, förklarar Figge Olsson om spelaren som kom in extra när den schweiziska ligan stängde för corona.

Nacka Wallenstam möter nästa gång Malmö borta, ett lag som Nacka tog två poäng mot i höstas.

– Nu har vi ingen coronasjuk och en ganska bred trupp. Vi är faktiskt det enda lag som inte behövs ställa in någon match hittills.

Två Nackasegrar

Nacka–Jönköping 5–3 (2–0, 1–0, 2–3)

Mål NW: Daniela Westerlund 2, Trine Sällström , Philippa Blom, Cornelia Jansson.

Rönnby-Nacka 4–5 (1–3, 2–2, 1–0)

Mål NW: Philippa Blom 2, Johanna Arvidsson 2, Nadia Cattaneo

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x