Dubbla segrar för Boo FF

Boo FF vinner. FOTO: NVP
Sport Publicerad 10:12, 20 september 2021

• Derbyseger för herrarna • Damerna vann toppmatch – nu väntar allsvenska Djurgården i cupen

Boo FF:s damlag vann toppmatchen mot Tyresö FF i helgen med 2–0 efter att ha avgjort i andra halvlek. Josefin Steger gjorde 1–0 och Nora Belin 2–0 och Boo FF är nu ensam trea i division 1 södra Svealand efter en riktigt stark säsong. Laget har dock åtta poäng upp till serieledande Sollentuna men kan inrikta sig på svenska cupen. Nästa onsdag kommer allsvenska Djurgården till Boovallen då tredje omgången i svenska cupen ska avgöras. Det lag som vinner matchen är klart för svenska cupens slutspel i vår för 16 lag.

Samtidigt visar Boo FF:s herrar ingen pardon i herrarnas division 4 mellersta. Derbyt mot Älta slutade 3–0 vilket gör att Boo ännu är obesegrat och leder serien relativt klart med tre matcher kvar att spela.

De två andra lokala lagen i fyran, Fisksätra och Järla, spelad 1–1 i derbyt på Fisksätra IP, ett resultat som gör att Järla tappade lite i toppen, medan Fisksätra gick om Älta till åttondeplatsen. Både nykomlingen Fisksätra och Älta ligger ändå på betryggande avstånd från nedflyttning.

Det ser ut som om Värmdö IF är på väg att studsa tillbaka till fyran. I helgen vann Värmdö bortamatchen mot Årsta FF med 5–1, efter bland annat två mål av Emil Eriksson, samtidigt som Essinge förlorade sin match. Värmdö leder serien med två poäng med tre matcher kvar att spela. Värmdö och Essinge möts i sista omgången, men oftast brukar fler än ett lag gå upp från femman till fyran (beror på hur det går för Stockholmslagen i division tre).

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x