Sport Publicerad 11:30, 24 oktober 2022

• Karolin Olsson spurtade ner Tove Alexandersson

Nackaklubbarna OK Ravinen och Järla IF tog hem både herrklassen och damklassen i den svenska orienteringsligan, Swedish league 2022. Gustav Berman kunde behålla sin ledning, men knappt, i den avslutande jaktstarten där han startade tre minuter före de övriga i herrfinalen, medan Karolin Olsson tog in över en minut på storstjärnan Tove Alexandersson för att till sist spurta ner henne på upploppet.

– När jag kom ner mot kontrollen efter den sista långa sträckan så mötte jag Tove. Då tänkte jag: ”jag kan ta det här”. Jag la mig i rygg och gick om till sista. Jag är sjukt glad att jag lyckades vinna. Inte minst för att jag var så lugn när jag såg de andra idag. Att jag gjorde mitt eget lopp hela vägen, sa Karolin Ohlsson till TT efter sin fjärde totalseger i Swedish league.

Karolin Olsson har haft en tuff säsong där hon misslyckats på både VM och EM, men nu vann hon den inhemska tävlingsserien.

– Jag är sjukt stolt över att jag hittat tillbaka och fått självförtroende igen, sa hon.

Gustav Bergman, som vunnit totalsegern i Sverige sju gånger tidigare, var sjuk i veckan och osäker om han skulle start. Men han höll undan för de jagande och kunde vinna med 13 sekunder.

– Jag bestämde mig sent för att starta. Förutom lite hosta var jag ändå fräsch. Jag har inte tagit ett löpsteg på åtta agar och hade inget klipp i kroppen, sa han till TT. 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x