Dramatik när Nacka vann Alltvåan

FOTO: NVP:s ARKIV
Sport Publicerad 09:30, 15 februari 2023

• Avgjorde serien på övertid • Nu väntar kvalserien till ettan

Det blev dramatiskt när Alltvåan i ishockey avgjordes på tisdagskvällen. Tre lag hade chans att vinna serien; Nacka med 30 poäng inför avgörandet och Sollentuna och Haninge med 28 poäng. Och just Haninge och Nacka spelade mot varandra i sista omgången.

Sollentuna vann sin avslutade match med 6–0, så Nacka behövde två poäng för att vinna serien, Haninge tre.

– Både vi och Haninge hade full koll på vad som gällde på slutet och det blev dramatiskt. Det kan också vara värt att bli tvåa i serien, beroende på hur ettan slutar. Men nu är vi klara för kvalserien till ettan, och målet är att gå upp, sa tränaren Kjelle Svensson till NVP.

Den svängiga matchen mellan ärkerivalerna i Torvalla ishall slutade 3–3, trots att Haninge tog ut målvakten på slutet eftersom laget behövde vinna före förlängningen.

Nacka behövde sedan ta extrapoängen på övertid för att gå om Sollentuna – och gjorde det.

Joakim Haglund gjorde 4–3 i förlängningen i numerärt överläge – och därmed vann Nacka Alltvåan.

Nu – efter en längre paus – väntar kval till ettan för Nacka, men också för Sollentuna och Haninge, men som dock får en krångligare väg mot kvalserien till ettan.

Pontus Palmborg, som kom tillbaka till Nacka mitt under säsongen, gjorde 1–1 och 3–3 för Nacka, Pelle Lidström sköt 1–2.

Kvalserien spelas i dubbelmöte med fyra lag, Nacka, ett lag (förmodligen) från ettan och två lag som som kvalar sig dit från tvåan. Ett lag går sedan upp i ettan till nästa år. Kvalserien startar 12 mars och avslutas 24 mars.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x