Sport Publicerad 14:08, 06 oktober 2020

• Spelschemat för kvalet till trean klart • Boo tar emot FC Nacka Iliria

Både Boo FF och FC Nacka Iliria kom på andraplats i sina respektive division 4-serier under hösten. Nu kommer de två klubbarna att mötas i kvalserien till trean. Boo startar borta mot Hargs BK i Nyköping på lördag samtidigt som FC Nacka tar emot Värtans IK på nuvarande hemmaplanen Vårbergs IP.

Helgen efter, lördag 17 oktober, blir det kvalderby på Boovallen eller Myrsjö (beror på Nackamästerskapen) mellan Boo FF och FC Nacka Iliria, klubben som är en sammanslagning av ungdomsakademiklubben Nacka FC och klubben Iliria, med albanska rötter, från södra Stockholm.

Den sista omgången, 24 oktober, möter Boo FF Värtan på bortaplan och FC Nacka möter Harg borta.

– Det ska bli kul. Vår målsättning är fortfarande att gå upp i trean – och vi ser det som ett derby mot Boo, till och med de i laget som kommer från Vårberg ser det som det, säger Nacka FC:s sportchef och FC Nacka Ilirias coach Roger Palmgren.

– Vi vann allt efter derbyförlusten mot Järla. Vi kände att vi ändå hade chansen, och när de andra resultaten också gick vår väg lyckades vi bli tvåa. Vi har en del kvalrutin från förra året och ser verkligen fram emot kvalet. Inte minst mot FC Nacka, säger Boo FF:s tränare Didrik Sollenius.

Kvalspel till division 3

Lör 10/10 Harg–Boo FF, FC Nacka Iliria–Värtan (Vårbergs IP)

Lör 17/10 Boo FF–FC Nacka Iliria (Boovallen eller Myrsjö), Värtan–Harg

Lör 24/10 Harg–FC Nacka, Värtan–Boo