Sport Publicerad 08:27, 20 februari 2023

• Tappade ledningen hemma mot Kungälv

Skuru IK som fått upp farten och vunnit flera raka segrar i serien tappade halvtidningen med 14–12 till en förlust hemma mot Kungälv i lördags.

Gästerna, som inte vunnit mot Skuru på de senaste 12 försöken, vann nu med 25–23 och gjorde toppstriden i serien ännu jämnare.
Resultatet innebär att Skuru tappar andraplatsen i serien och ligger nu fyra med tre omgångar kvar att spela. H65 är nu tvåa – en poäng före Önnered, Skuru och Skövde.
Skuru hade greppet i den första halvleken och ledde med 10–5. Men måltorka och uppryckning av Kungälv gjorde att det var relativt jämnt i paus.

Andra halvlek blev jämn och spännande men när Skuru gick upp till 20–17 såg det ut som om det skulle bli en ny hemmaseger – men Kungälv gjorde en riktigt bra avslutning och vann med 25–23.

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder ansåg att laget förlorade matchen på att man stundtals tappade anfallsspelet helt. Försvarsmässigt var det bra, och målvakten Josephine Nordstrøm hade 45 procents i räddningar

Skuru avslutar nu serien mot toppkonkurrenter; Önnered, Skövde och H65, men nästa match är inte förrän 11 mars, då det väntar cupslutspel och landslagssamling. Målet för Skuru är fortfarande att bli tvåa och slippa suveräna Sävehof så länge som möjligt i SM-slutspelet.

 

Skuru–Kungälv 23–25 (14–12)

Mål Skuru: Rikke Nielsen 5, Alexandra Bjärrenholt 5, Jennifer Johansson 4, Ellen Voutilainen 3, Isabel von Kerkvoorde 2, Clara Bergsten, Alva Persson, Felicia Palm Robertsson, Sofia Karlsson.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x