Sport Publicerad 09:29, 17 oktober 2022

• Föll med 2–1 i regnet på Boovallen

Regnet föll. Så också Boo FF:s damer.
Laget tappade 1–0 till 1–2 i första kvalmötet om en plats i damfotbollens högsta serie, Elitettan, mot IK Rössö Uddevalla hemma på Boovallen.
Men har chansen att vända på bortaplan.

Det lokala förbudet mot att använda högtalarsystemet på Boovallen, som uppkom efter domen om fotbollsljud skulle betraktas som oljud eller inte, var tillfälligt upphävt för kvalmatchen.

Det blev annars lite av en kulturkrock när landortslaget Rössö kom till Boovallen på lördagseftermiddagen. Laget från Uddevalla, med en helbusslass supporter och medföljande lokalmedia, kom till en idrottsplats där det var ”Stockholmsfullt” och det spelades Nackamästerskap för knattar överallt.

När matchen kom i gång började det regna, och spelet blev tufft. Och då det visade sig att IK Rössö spelade lite annorlunda med bra duellspel och gärna med långa målvaktsutsparkar och farliga fasta situationer blev det ofta jobbigt för Boos försvar.

Men man höll undan trots några riktigt farliga hörnchanser för bortalaget. Och Boos lagkapten Lydia Alqass hade också en bra chans att göra mål.

I andra halvlek startade Boo bra och efter en lång passning från försvaret kunde Nora Belin rycka loss och skjuta in bollen mot mål och där kom Lisa Elowsson och kunde stöta in 1–0.

Några minuter senare kom samma läge, Nora Belin ryckte förbi sin ytterback och sköt mot bortre stolpen, men målvakten var med.

Men mitt i halvleken, när det regnade som mest på Boovallen, kunde Rössös långa anfallare Sofia Olsson göra 1–1 på en hörna och då föll Boos spel ihop. Det var i stället bortalaget som anföll mest och i 88:e minuten kom 1–2. Ett hårt skott som gick via båda stolparna i nät.

Matchen var jämn, Boo hade bollen mest, men hade svårt att komma till bra målchanser, utan fastnade ofta en bit utanför straffområdet. Nora Belin var klart vassast i Boo denna gång.

Kvalet till Elitettan är ett dubbelmöte och Boo har chansen att vända på steken i Uddevalla i helgen. Men då krävs seger, helst med två mål – annars får laget starta om i division ett nästa säsong. 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x