Sport Publicerad 13:03, 02 mars 2023

• Tappade 2–0 till 2–6 i ödesmatch • ”Det här är idrotten som jag gillar”

Det blev som vanligt. En bra start – och en dålig avslutning.
Nacka IBK förlorade ödesmatchen hemma mot Täby med 2–6 (2–1, 0–1, 0–4) och hoppet att hänga kvar i högsta innebandyserien minskade rejält.
– Det här är idrott som jag gillar. Om man inte förlorar är det inte roligt att vinna, sa lagkaptenen Vilde Rundfloen efteråt.

Efter tre säsonger i högsta serien SSL ser det ut som om Nacka IBK ramlar ur. Laget ligger fem poäng från säker mark, men Karlstad som Nacka jagar har fyra matcher kvar, Nacka tre, och två av Nackas matcher är mot topplag.
Nackas säsong har varit svag med tre olika huvudtränare — och massor av uddamålsförluster, och när målskytten Philippa Blom inte fått till det blir Nacka uddlöst framåt. Förra årets succé med SM-slutspel är långt borta.
– Vi har fortfarande chansen, vi har inte gett upp. Men jag ser ingen anledning att deppa. Så här är idrott, oh så ska den vara. Att bara vinna hela tiden, som Thoréngruppen, kan inte vara roligt. Åker vi ur får vi starta om, sa lagkaptenen, och landslagsspelaren Vilde Rundfloen uppriktigt efter förlusten mot Täby.

Sin vana trogen startade dock Nacka bra, och lagets nykomling från Värmdö, Linnea Lindgren, smällde in 1–0 på ett friläge efter fyra minuter och några minuter senare kom 2–0 efter ett snyggt anfall där Erica Klevbo var sist på bollen.

Men efter en rad snygga räddningar kunde inte Nackas målvakt Stephanie Dalbjer stå emot. Täby, som startade lite sömnigt, gjorde 2–1 och matchen tippade över till Täbys fördel.
– Men jag tycker att vi har lite oflyt med domsluten. Vi får två utvisningar och en straff emot oss, och när de vänder matchen är vi bra, sa Vilde Rundfloen.

Täby kvitterade till 2–2 på ett lite tursamt mål under en utvisning, och 2–3 kom tidigt i den sista perioden, också under en utvisning. Men det målet kom efter ett slarvigt Nacka-frislag på egen planhalva, inte efter att Täby pressat på.

Slutet av matchen blev en pina för Nacka. Täby kunde ganska enkelt göra ytterligare tre mål, det sista i tom bur.
Nacka reser till västkusten för att möta topplaget Pixbo i helgen, sen väntar två hemmamatcher, mot Rönnby och Malmö. Och Nacka måste vinna – minst – två av dessa för att inte ramla ur högsta serien.

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x