Sport Publicerad 08:56, 05 oktober 2020

• Får möta FC Nacka Iliria i kvalet till trean

Det blev ingen serieseger men väl en andraplats för Boo FF i division 4 mellersta. Eftersom ledarlaget Reymersholm vann sin avslutande match fick Boo FF inrikta sig på att försöka gå om Rinkeby i sista omgången. Och det lyckades. Rinkeby spelade oavgjort mot Lidingö medan Boo FF avgjorde i andra halvlek borta mot Marieberg. Matchen slutade 2–0 efter att Teo Brandtler och Hugo Karström gjort målen som ger Boo FF en kvalplats till trean, för andra året i rad.

Boo FF förlorade bara två matcher i serien, men båda var derbyn mot Älta och Järla.

I kvalserien som avgörs i oktober kommer Värtans IK (från trean), Hargs BK (från Södermanlandsfyran) och FC Nacka Iliria (från södra Stockholmsfyran) att mötas i en enkelserie. Boo FF kvalade till trean förra säsongen också, men föll.

Storsatsande FC Nacka Iliria, som är en sammanslagning mellan FC Nacka och Vårbergslaget Iliria, hade som målsättning att vinna sin serie men blev nu tvåa efter Älvsjö och får alltså kvala mot Boo FF. Och eftersom FC Nacka Iliria har som mål att flytta till Nacka nästa säsong blir kvalet ett slags derby.

I sista omgången av division 4 mellersta vann också Järla över Älta med 2–1 och Järla, som inledde serien starkt men rasade ihop efter förlusten mot Rinkeby, blev ändå derbymästare med tre segrar, före Älta med två, Boo med en och Värmdö med noll.

Värmdö, som åker ur en serie ­–­ igen ­– avslutade med osannolika segern 13–0 mot Hallonbergen i sista omgången.