Boo FF kom tillbaka

Sport Publicerad 09:20, 21 september 2020

• Vann över serieledarna • Järlas första förlust

Boo FF kom tillbaka starkt efter derbyförlusten mot Järla senast och vann den för division fyra mellersta viktiga matchen mot Reymersholm i helgen. Boo FF vann med 3–2 på bortaplan och spetsade därmed till serietoppen.

Boo startade bra och ledde tidigt med 2–0 efter mål av Teo Brandtler och Adam Nilsson. Reymers kom tillbaka men när Axel Hjerpe gjorde 3–1 för Boo var segern, och Boos inblandning om seriesegern, ett faktum.

Samtidigt förlorade Järla för första gången i höst. Rinkeby United, också obesegrat i serien, var klart bättre än Järla och vann fullt rättvist med 3–1 inför en stor bortapublik på Nacka IP.

Rinkeby pressade stenhårt och högt vilket skapade misstag och målchanser, och utan Simon Nyströms storspel i Järlamålet hade det blivit större siffror.

Järla har två viktiga bortamatcher i veckan, och med två segrar har också Järla viss chans i toppen, inte minst med tanke på att de andra topplagen möter varandra.

Älta IF däremot har tappat det mesta och 1–3 borta mot Hallonbergen gör att laget, faktiskt, är indraget i bottenstriden.