Boo FF hoppas på publikfritt i S:t Erikscupspremiären

FOTO: JENNY FREJING (ARKIV)
Sport Publicerad 11:00, 16 april 2020

• ”Vi uppmanar alla att ta en promenad i stället”

I helgen startar den lokala fotbollssäsongen. Både för stora och små. Den stora ungdomsturneringen S:t Erikscupen inleds i helgen och den största ungdomsklubben i Nacka/Värmdö Boo FF har 78 hemmamatcher, varav 53 på Boovallen, under helgen.

– Det är en stor händelse, men vi uppmanar publiken att stanna hemma eller ta en promenad i stället. Vi vill verkligen att säsongen ska starta, men uppmanar alla att ta sitt ansvar och vara förståndiga. Vi vill helst inte ha någon publik, säger Boo FF:s klubbchef Liv Sahlberg.

När det är matchhelg på Boovallen kan det vara allt från två till åtta matcher som pågår samtidigt, och det kan bli en hel del publik sammantaget, klart fler än 50 personer som är Folkhälsomyndighetens övre gräns under coronatider.

– Vi i Boo FF stödjer Stockholms fotbollförbunds beslut om att dra igång säsongen, men vi låter självklart alla lag ta egna beslut. Det kommer att bli ovanligt många inställda matcher denna helg, då det kan bli svårt att få ihop lag, det förstår vi och förbundet som inte kommer att utesluta lag som lämnar walkover, säger Liv Sahlberg.

Boo FF kommer inte att stänga idrottsplatserna, eller stoppa publiken, men uppmanar och hoppas att föräldrar och annan publik gör annat än att samlas på Boovallen denna helg.

– Sen kan jag tipsa om appen ”Min fotboll” som Stockholms fotbollsförbund ordnat.

Även seniorserierna startar i helgen. Boo FF:s herre startar på bortaplan på Lidingö där hemmalaget IFK Lidingö helt stoppat andra än spelare och ledare till idrottsplatsen.