Sport Publicerad 11:01, 04 oktober 2021

• Vann division 4 mellersta  • ”Hoppas behålla truppen i trean”

Boo FF:s herrlag vann division 4 mellersta, trots lördagens förlust mot Ängby (1–3).

–  Det har spelat stabilt och bör klara oss bra i trean. Hoppas bara att alla stannar, säger lagkaptenen Milton Jordell.

Efter att Värmdö IF ramlat ur serier och Nacka FC Iliria aldrig riktigt blivit ett Nackalag har det saknats lag i herrarnas nationella serier under några år. Tills nu. För Boo FF:s unga lag vann division 4 mellersta under ledning av nya tränaren Per Johansson efter att ha varit obesegrat till näst sista omgången.

– Det var vår första förlust men kanske inte sämsta match – för vi mötte ett bra lag, Ängby, det bästa vi mött i år, förklarar högerbacken och lagkaptenen Milton Jordell.

Han poängterar att lagsammanhållningen där nästan alla vuxit upp i Boo spelat roll, och han hoppas att alla blir kvar nästa år.

– Vi har ett ungt lag med medelålder på 21,5 år – och utan vår mittback Johan Pihlström (36 från Östersund) hade det varit ännu yngre. Men Johan har varit viktig för försvarsspelet, berömmer Milton Jordell, som är den i truppen som har flest år i a-laget, fem.

De tidigare två säsongerna har Boo FF kommit tvåa i serien och kvalat – men misslyckats. I år fick leget en bra start och med två återvändare i laget, poängmaskinen Alex Fischer och Jesper Cedersköld, fick laget extra spets.

Själv har Milton förenats med sin storebror Gordon på högerkanten, Milton som högerback och Gordon som högerytter, något som funkat bra.

– Det har varit bra kemi, inget tjafs bara roligt, säger Milton Jordell som pluggar till säkerhetsingenjör och inte har några planer på att lämna Boo FF.

Nästa säsong blir det spel i division 3 södra Svealand mot andra lag från Stockholm, men också lag från Södertälje och resten av Södermanland. En del matcher kommer att spelas på naturgräs.

– Då får vi hoppas att vi får träna på Björknäs, på naturgräset. Men annars är Boovallen klubbens hem numera, med klubbhus och konstgräsplan.

I näst sista omgången av Boos serie spelade Älta 2–2 borta mot Rinkeby sedan Mattias Elséus nickat in kvitteringen på övertit. När Järla besegrade Lidingö med hela 7–3 gjorde Emmanuel Kabangele hela fyra mål. Järla och Älta kommer att hamna i mitten av serien, då en omgång återstår.

Fisksätra förlorade med 2–0 i helgen, men bör klara sig kvar. Laget har tre poäng och sju plusmål tillgodo i bottenstriden.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x