FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Kristina, Ker...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
24 juli 2019

Beslut taget — fotbollstältet
blir kvar även i sommar

Sport 09:42 | 22 februari 2019

Ta ner tältet på Nacka IP eller låta det stå kvar – det har varit frågan. Men nu har berörda fotbollsklubbar fått ett besked av Nacka kommun. Tältet kommer att även att bli kvar över sommaren 2019.

I slutet av förra året träffade representanter från Nacka kommun flera fotbollsföreningar i Nacka för att prata om fotbollstältets framtida placering. 

NVP skrev i maj förra året att Nacka kommun beslutet att plocka ner tältet, men eftersom det senare har ansetts för kostsamt att plocka ner det på våren och sätta upp det igen på hösten, har det alternativet uteslutits.

Därför har kommunens tjänstemän under hösten och vintern presenterat två olika alternativ som föreningarna fått ta ställning till och ha synpunkter på.

Det ena var att plocka ner tältet i vår och sedan invänta en ny placering för det. Det andra var att låta tältet stå kvar fram tills ett beslut är fattat om var den permanenta placeringen ska vara.

Klubbarna har inte varit eniga i frågan, men enligt Nacka kommuns kultur- och fritidsdirektör Anders Mebius var en kraftig majoritet av de nio klubbarna ändå utifrån förutsättningarna positiva till att låta tältet stå kvar.
– Det är väldigt uppskattat vintertid, och sen får vi komma ihåg att förra sommaren var extremt varm. Vi har fått ta hänsyn till kapacitet, ekonomi och synpunkter från klubbarna när vi tagit beslut, säger han.

Beslutet kommunicerades ut till föreningarna i onsdags. Järla IF är en av föreningarna som velat plocka ner tältet, bland annat för att tältet skurit av föreningens servering från läktaren, vilket påverkat klubbkassan negativt. Även avgifterna för att vara i tältet, som är högre än på utomhusplaner, har påverkat föreningen.

Nacka kommuns ambition är att plocka ner tältet våren 2020 och flytta det till Porsmossen i Boo under hösten samma år. Målsättningen är att tältet ska vara på plats när anläggningens nya elvaspelarplan invigs säsongen 2021.