Andreas sprang tre maror på samma dag för Världens barn

Under tolv timmar sprang Andreas Mathson tre marathonlopp. FOTO: JENNY FREJING
Sport Publicerad 09:09, 23 mars 2021

• 12 timmars löpande gav 127 kilometer

Hallå där Andreas Mathson, Värmdö …

… hur känns det efter att ha sprungit tre maratonlopp på raken samma dag?
– Det känns bra, självklart lite lätt träningsvärk i framsida lår, det är ju lite annan löpteknik när distansen är längre. Det var en fantastisk rolig dag, fylld med så mycket positiv energi! Men viktigast av allt, vetskapen om att för varje kilometer jag sprang så strömmade det in pengar till min välgörenhetsinsamling On The Run som via UNHCR stöttar alla världens flyktingar som springer för att överleva. Bara på några dagar gick insamlingen från 90 000 kronor upp till drygt 140 000 kronor. Och självklart har jag också skänkt pengar, 422 kronor för varje mara och jag sprang ju tre.

Höll du samma tempo hela tiden?
–  Jag höll mer eller mindre samma tempo rakt igenom, bestämde mig tidigt för att hålla ett lite lugnare tempo för att göra dagen till en behaglig dag, då jag hade en hel del medlöpare som hoppade på och av längs med vägen så ville jag hålla ett socialt tempo, cirka fem minuter och 15 sekunder per kilometer i snitt.

Det gick att följa dig på Instagram och du sprang från klockan fem på morgonen till fem på kvällen. Hur många gånger stannade du för att äta, och hur länge? 
– På varje mara blev det ett litet kortare stopp tre till fem minuter och ett lite längre på fem till tio minuter. Jag hade parkerat en bil som fungerade som energidepå, där hade jag bananer, geler, sportdryck, smoothie och kaffe. Där fick jag också hjälp av en kiropraktor. Och under hela dagen hade jag två vänner som cyklade med mig runt och langade dryck och energi.

Var det roligt, eller blev det tjatigt till sist?  
– Jag hade roligt eller rättare sagt superkul, det var sån känsla att få springa genom ett uppvaknade Stockholm och jag fick ett sådant fantastiskt stöd av familj, vänner och löparkompisar, som mötte upp längs med vägen. Jag hade också en filmfotograf med mig hela dagen som filmade, vilket självklart skapade en alldeles speciell unik känsla. Och att få komma in på Stadion efter tre marathon ... där familjen och närmsta vännerna stod med ballonger och hejade ... glädjetårar!

Kommer du att göra om det?
– Ja, mer än gärna!


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x