Värmdö krossade Smedby med 6-1

Sport Uppdaterad 11:2913 september 2010
Till alla er som valde att inte gå på Värmdömatchen i lördags: Synd för er.
Till er 118 andra: Visst var det magnifikt?
Värmdös A-trupp är verkligen värd ett bättre hemmastöd. De många tekniker som präglar laget rullar runt boll effektivt och när det funkar, funkar det riktigt bra. Så även i matchen mot Smedby i lördags.

Högermittfältaren Ivan Issa var säkerheten själv och fick gång efter annan fram bollar till löpstarke Rojen Sürek, som dock till en början låg på fel sida av offisdelinjen.  
Efter att lagen känt på varandra de inledande tio minuterna började matchbilden så sakteligen urskiljas. Det var Värmdö som sprang, höll igång bolltempot och visade på en stor vilja i närkamperna. Högerbacken Saber Ibrahim peppade ständigt sina lagkamrater i hemmalaget och kanske var det just hans goda inställning som gjorde att han var först på en hörna i tionde minuten, där han på nick satte Värmdös första mål.

Detta var bara början.

2-0 i underkant
Efter inledningsmålet skruvade Värmdö upp tempot rejält vilket gav utdelning i den 19:e minuten när Ivan Issa nickade in 2-0. Ett resultat som Värmdö tog med sig in i omklädningsrummet i halvtid, även om det fanns bud på än fler mål. Smedby då? Ja, även bortalaget hade några chanser i första, varav den farligaste bollen rullade på mållinjen. Men en formtoppad Simon Nyström i Värmdökassen kunde avvärja med en fantastiskt räddning.

Två mål av Rojen
I andra halvlek fortsatte Värmdö med ett snabbt och tekniskt passningsspel, vilket gav målchanser i mängder. I den 50:e minuten sprang sig Ammar Ahmed fri och lobbade över Smedbys Linus Hemmingberg. 

När sedan Norrköpings­lagets Niclas Fredriksson spelade handboll på mållinjen och därmed fick se det röda kortet, var matchen helt avgjord. Rojen Sürek steg fram på 11-meterslinjen och slog säkert in 4-0 i keeperns högra hörn.

Av bara farten sprang Sürek igenom Smedbys försvar fyra minuter senare och satte det mål som tog upp honom i skytteligaledning.

Efter ett tröstmål för Smedby dunkade Ivan Issa, för övrigt matchens bästa spelare, in ett mäktigt skott över Hemingberg. 

Värmdö – ett höstlag 
Att Värmdö är ett höstlag råder det ingen tvekan om. De är näst bäst i hösttabellen med sina 15 poäng på åtta matcher. Bara serieledaren Akropolis har skrapat ihop fler pinnar. Mycket tack vare Rojen Sürek, som var väldigt nöjd med lagets insats:

­– Vi spelade det vi är bra på och uppvisade fin teknik. Det var viktigt att få in ett tidigt mål, sen rullade det bara på, säger målkungen.

Frågan är hur länge Värmdö får behålla sin stjärnanfallare.

­– Jag trivs jättebra i Värmdö och har utvecklats, framför allt som person. Men jag är ganska ung och vill vidare. Det är det som driver mig, säger 21-åringen.

För er som missade uppvisningen i helgen och som gillar teknisk fotboll: Skriv upp 25 september i almanackan. Då möter Värmdö Värmbols FC.  
Värmdö-Smedby 6-1 (2-0)
Första halvlek: 1-0 Saber Ibrahim (10), 2-0 Ivan Issa (19).
Andra halvlek: 3-0 Ammar Ahmed (50), 4-0 Rojen Sürek (str, 66),  5-0 Rojen Sürek (70), 5-1 Danny Pincheira Castillo (76), 6-1 Ivan Issa (79)
Gult kort: Bambo Gerdén, Värmdö (8)
Utvisning: Niclas Fredriksson, Smedby (66)
Publik: 118

Skytteligan, Division 2 Södra
12 - Rojen Sürek, Värmdö IF 
11 - Calle Olsson, Karlslunds IF HFK    
11 - Fedja Jelecak, Örebro SK Ungdom        
11 - Giannis Tsombos, Akropolis IF         
9 - Mathias Fritzdorf, Enskede IK        

 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x