Näringsliv Publicerad 12:31, 19 november 2022

• "Roligt jobba med Jesper"

Konstnären Jesper Waldersten och Gustavsbergs Porslinsfabrik inleder ett nytt samarbete. Den 25 november lanseras en ny tallrikskollektion, ”Everyday contrast” med, till att börja med, sex svartvita motiv.  Motiven är designade på fabrikens tallriksmodell av fabrikens vitaste porslin, som tillverkats sedan 1800-talet. Tallrikarna är ett levande projekt där nya motiv kommer att dyka upp och andra försvinna. Jesper Walderstens utgångspunkt är att tallrikarna ska användas i vardagen, men de kan även vara samlarobjekt.

– Köket är mitt favoritrum. Det är där hemligheterna berättas, dagarna öppnar sig och nätterna tar sina första kliv in i drömsk glömska. Ett glas, en slev, kryddor och disk. Delar från skog och hav, åker eller fabrik på tallrikar som klingar likt kyrkklockor. Ringer in till middag. Livet svart på vitt. Komplicerade samtal dolda i vardagliga gester; Skicka saltet, kan jag få lite mer sås, sallad tack. Bestick i röra, servetter med ny färg, slicka på kniven. Vänskap uppradad i en full diskmaskin. Allt kan börja om igen. En dag, en tugga, en tallrik i taget, säger Jesper Waldersten i ett pressmeddelande.

Porslinsfabriken och Jesper Waldersten har tidigare haft ett framgångsrikt samarbete med projektet ”Limited edition” år 2020. Då kraschade porslinsfabrikens webbsajt av trycket när serien lanserades.
– Det är roligt att jobba med Jesper – allt är möjligt och allt händer, som att hemsidan kraschar när vi släpper hans tallrikar eller att vi i våra sociala kanaler får en kommentarstorm med eldiga inlägg. Hur många 200-åriga varumärken är med om det? Vi är väldigt glada tt vi nu kan ta nästa steg med Jesper, säger Oskar Juhlin, vd för Gustavsbergs porslinsfabrik.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x