FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Fredrik, Fritz

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
18 juli 2019

Ford ersätter Peugeot i Nacka.

Stor bilhandlare öppnar i Nacka

Näringsliv 11:08 | 18 augusti 2018

En av Sveriges största bilhandlare – Hedin Bil – öppnar i Nacka i höst. Nybilsförsäljningen kommer uteslutande att bestå av Ford, men man kommer samtidigt att ha en begagnatmarknad med andra bilmärken.

Mest populära bilmärken i Nacka 2017

 Personbilar
1. Volkswagen: 1 301
2. Volvo: 1 198
3. Audi: 420
(11. Ford: 120)

Lätta transportbilar
1. Volkswagen: 393
2. Ford: 129
3. Peugeot: 86

Siffrorna bygger på antal nyregistrerade bilar

Källa: Trafikanalys

Hedin Bil flyttar in de lokaler som tidigare användes av Peugeot i Nacka. Enligt Anderz Larqvist, vd på Hedin Bil, gäller kontraktet från 1 augusti och planen är att öppna i oktober. Öppningsdatumet är dock avhängigt av hur snabbt man lyckas besätta anläggningen med de drygt 20 anställda som krävs.
– Nacka är en kommun där det är strategiskt viktigt för oss att ha en etablering, framför allt för varumärket Ford, säger Anderz Larqvist.
– Det är kapitalstark marknad, vilket brukar vara positivt. Och vi har en bild, rätt eller fel, som vi sett hos våra kollegor att Nacka och Värmdö är ganska hantverkstätt, därför är det viktigt att vara med där med Fords lätta transportbilar. Och på personbilssidan händer det mycket inom Ford i premiumsegmentet, exempelvis när det gäller SUV:ar och Ford Mustang.

Vilka ser ni som de svåraste konkurrenterna?
– Alla egentligen, haha. Men Ford är stora på lätta transportbilar, där vi har näst störst marknadsandel i Sverige efter Volkswagen, så de är ju en huvudkonkurrent.

Hedin Bil, med cirka 70 anläggningar i Sverige, är en tungviktare i bilbranschen. I sin portfölj har man ett trettiotal märken, men i Nacka kommer alltså nybilsförsäljningen att enbart bestå av Ford. Etableringen blir en fullserviceanläggning, som också omfattar verkstad och reservdelsförsäljning.