FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henrietta, He...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
22 augusti 2019

Centrumägaren Atrium Ljungberg har lanserat ett nytt koncept för hur ett paketombud kan vara. I förra veckan öppnade Leveriet i Sickla köpkvarter.

Sickla först ut med
tjusigt paketombud

Näringsliv 09:37 | 01 december 2018

Sickla köpkvarter storsatsar inför julhandeln genom att göra e-handelns sista steg, paketutlämningen, mer tjusig. I torsdags öppnade Atrium Ljungberg Leveriet. 
– Vi ville hitta ett sätt att integrera e-handeln med den fysiska handeln, säger Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs.

Kort om Leveriet

• Öppnade den 29:e november.
• Ligger på Simbagatan 8 (JC:s gamla lokaler).
• Har kapacitet för att ta hand om 1 200-1 500 paket per dag.
• Lagerytan är 250 kvadratmeter + 100 kvadratmeter (på källarplan).
• Centrumägaren Atrium Ljungbergs ambition är att öppna fler enheter av Leveriet runt om i Sverige.

På uppdrag av Atrium Ljungberg, som är fastighetsägare för Sickla köpkvarter, undersökte Kantar Sifo vad 1 042 personer ansåg vad paketombudens främsta brister var. Fyra av tio svarade långa väntetider och att det är trångt eller osmidigt där man ska hämta ut paketen.
Mot den bakgrunden valde Atrium Ljungberg att lansera en helt annan lösning för vad ett traditionellt postombud kan vara. Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, berättar att de bestämde sig för konceptet för tre månader sedan, och att allt har gått väldigt snabbt.
– Vi ville hitta ett sätt att integrera e-handeln med den fysiska handeln, och göra det sista steget i e-handeln mer visuellt lustfyllt och med en högre servicegrad. Nästa år vill vi öppna fler enheter, säger hon.

NVP var på plats i JC:s gamla butik samma dag som Leveriet öppnade. Efter att kunden tagit en nummerlapp tar personal i förkläden hand om kunderna. Under tiden man väntar är tanken att man ska kunna sitta och jobba, titta på produkter eller prata med utställare från e-handeln, som fått en egen yta att synas på.

När man fått ut sina paket går det att återvinna emballaget redan på plats, slå in paket eller gå in i ett omklädningsrum och prova att kläderna man beställt sitter som det är tänkt, om inte går de att returnera direkt.
– Vår tanke är enkelheten. Här ska du kunna pausa, packa, prova, plocka och prata. Inredningen ska vara avskalad och ren och ha en premiumkänsla, säger Pehr Westman på Atrium Ljungberg.

I dag har Leveriet knutit sig till leverantörerna Postnord, Schenker och Best Transport. Men Atrium Ljungberg vill ha in fler inom kort.
– Vår tanke är att vi ska skriva avtal med alla paketleverantörer, säger Annica Ånäs.
Leveriet är först ut i Sickla, därefter är Malmö på tur. Under 2019 är tanken att konceptet ska etableras i flera svenska städer.