Robin Delselius — Årets företagare i bageribranschen

Vinnaren med segerchecken på 50 000 kronor. FOTO: PER HANSSON
Näringsliv Publicerad 09:40, 17 oktober 2022

• ”Driven och orädd företagare” • ”Mer än fördubblat omsättningen”

Han tillhör den kända bagarsläkten Delselius och driver sex bagerier — senast tog han över sin mammas gamla lokaler i Grisslinge. Nu har Robin Delselius utsetts till Årets företagare i bageribranschen 2022.

Det var i lördags som Robin Delselius fick priset — och en segercheck på 50 000 kronor — på branschorganisationen Sveriges bagare och konditorers bagerimässa på Högbo bruk.

Utmärkelsen går till en företagsledare som skapat stabilitet, lönsamhet och tillväxt, eller som gjort något som kan inspirera branschkollegorna.

I sin motivering lyfter juryn fram Robin Delselius ”enorma engagemang”, som de menar kombineras med en passion för bageriet, personalen och samhällsfrågor.

”Årets vinnare är en driven och orädd företagare som kontinuerligt utmanar och utvecklar sin verksamhet. Familjetraditionen förs vidare i en modern tappning. Trots tuffa tider för branschen har han mer än fördubblat omsättningen de senaste tre åren och lyckats behålla den småskaliga känslan”, skriver juryn.

Robin Delselius driver sammanlagt sex bagerier och caféer: På Kvarnholmen, i Sickla, i Stavsnäs (sommartid), i Enskede, på Söder och, sedan början av sommaren, även i Grisslinge — i samma lokaler där hans mamma och moster tidigare drev Systrarna Delselius.

Och fler släktingar än så är eller har varit i branschen. Robins morfar Jan Delselius var chefskonditor på NK, och öppnade Delselius konditori i Gustavsberg 1986. Dessutom driver Delselius-släktingar bagerier och caféer bland annat i Björknäs, i Tornhuset, på Utö, i Vasastaden och på Österlen.

Hanna Bäckman


 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x