FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Fredrik, Fritz

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
18 juli 2019

Nya chefer på Artipelag
och Grand hotel

Näringsliv 09:54 | 28 februari 2019

Det har möblerats om i toppen på två av Nackas och Värmdös mest kända besöksmål. Både Grand hotel Saltsjöbaden och konsthallen Artipelag har fått nya vd:ar.

I början av februari meddelade Grand hotel Saltsjöbaden att Katarina Romell har utsetts till ny vd för hotellet. 

– Det känns som att komma hem efter en lång resa, säger hon i ett pressmeddelande.

Katarina Romell var hotelldirektör på hotellet mellan 1996 och 2000, samt vd för grannen Vår Gård Saltsjöbaden 2006 till 2016. Hon lämnar samtidigt vd-skapet för maken Melker Anderssons restauranger, F12-gruppen, där hon dock kvarstår som styrelseordförande.

Även konsthallen Artipelag i Hålludden har alltså ny ledning, sedan Anders Arnborger, från Saltsjöbaden, tagit över som vd efter Riitta Östberg. 

Han tillträdde tjänsten som ordinarie vd i december, men har sedan september 2018 varit tillförordnad vd under Riitta Östbergs sjukfrånvaro.

Anders Arnborger har suttit i Artipelags styrelse och är entreprenör med bakgrund från restaurang- och modebranschen. 1989 startade han det som i dag är Björn Borg och drev det som vd och huvudägare under 15 år. De senaste tio åren har han ägnat sig åt management- och styrelseuppdrag inom mode, inredning och event.  

”Artipelag har som de allra flesta unga verksamheter en hel del utmaningar att ta tag i, men den inledda verksamhetsinriktningen där ambitionen är att skapa en internationell mötesplats för konst, god mat, event och aktiviteter i unik skärgårdsmiljö kvarstår oförändrad”, skriver Anders Arnborger i ett mejl til NVP.

Riitta Östberg tillträdde som vd för Artipelag 2015 i samband med att grundaren Björn Jakobson lämnade posten.