Näringsliv Publicerad 12:02, 30 november 2022

• Driver logistikföretag i Nacka strand • Fick nybyggarpris av kungen

Ali Ghoce, som driver logistikföretaget Gordon services AB, utsågs till Årets manliga stjärnskott på regionfinalen av tävlingen EY Entrepreneur Of The Year, som ägde rum på Elite Marina Tower hotell i Nacka i fredags.

Gordon services, som har sin bas i Nacka strand, har i dag 37 anställda och gör varje månad 600 000 leveranser av kylda matvaror och läkemedel från butik eller lager till slutkund. Några av bolagets kunder är HelloFresh, Coop och Meds.

Så här lyder juryns motivering: ”Entreprenören hittade en unik position på marknaden och har snabbt etablerat sig som den ledande aktören på marknaden med en imponerande tillväxt både i Sverige och internationellt. Med fokus på goda relationer till kunder och välmående hos anställda skapar entreprenören långsiktig tillväxt. Han tar klimatutmaningen på allvar och jobbar aktivt för att minska klimatavtrycket genom smart samordning, övergång till fossilfritt och innovativa förpackningslösningar. En smart entreprenör som ser att strategiska samarbeten både gynnar bolagets tillväxt och miljön.”

Tidigare samma vecka fick han även ta emot pris ur kung Carl XVI Gustafs hand. Han utsågs då till Årets pionjär, en underkategori till utmärkelsen Årets nybyggare. Priset delas ut av Internationella Företagarföreningen i Sverige till framgångsrika entreprenörer med utländsk bakgrund.

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x