FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Fredrik, Fritz

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
18 juli 2019

Micael Dahlén (bilden är beskuren).

Micael Dahlén gästar
Nackas frukostakademi

Näringsliv 08:06 | 12 oktober 2018

Frukostakademin har landat en superkändis i sin genre till sitt kommande möte. Den 15 oktober är det Micael Dahlén, professor vid Handelshögskolan, som ska guida Nackas och Värmdös företagare i hur man navigerar i det nya politiska landskapet.

Öppet för alla lokala företagare

Frukostakademin arrangeras av Nacka och Värmdö kommuner, Företagarna i Nacka/Värmdö och producent och projektledare är Skuru IK handboll.
Sammankomsterna är öppna för alla företagare i Nacka och Värmdö. Föranmälan krävs dock via hemsidan: ­frukostakademin.org

Claes Hydén är sedan hösten 2017 ny projektledare för Frukostakademin och har via personliga kontakter lyckats landa Dahlén som föreläsare. Micael Dahlén är framförallt känd hos den bredare allmänheten för sina böcker om allt från lycka till seriemördare, möjligen i konkurrens med sin rockiga image och svarta naglar.

Inom sitt forskningsområde ­— konsumentbeteende, kreativitet och marknadsföring — räknas han till världens tio mest inflytelserika.

Men någon föreläsning i traditionell bemärkelse blir det inte när han gästar Nacka.
– Micael ville inte hålla ett vanligt föredrag utan ha ett samtal mer i intervjuform, lite som i en morgonsoffa på tv, säger Claes Hydén.

Ämnet för dagen är om företag behöver förändra sina vanor för att lyckas när den politiska kartan ritas om. Vilken riktning det tar i Micael Dahléns tappning är dock inte helt lätt att sia om.

– Det kommer att bli en stor spännvidd av frågor och vi hoppas att det är många företagare som också vill vara med och ställa sina specifika frågor till Micael, ­säger Claes Hydén.

Han har som målsättning att öka antalet besökare på Frukostakademins sammankomster, och alltid erbjuda företagsnytta. På grund av det förväntade suget kring att lyssna på Micael Dahlén har därför eventet den 15 oktober förlagts till Nacka aula.

– Men det kanske blir svårt att höja ribban ytterligare efter Micael Dahlén, skrattar Claes Hydén.