Matbutik och samhällsentreprenör prisade på företagarträffen

Pristagare. FOTO: JENNY FREJING
Näringsliv Publicerad 17:56, 05 maj 2022

• Ica Maxi utsett till årets Nackaföretag • Johan Rådmark blev årets Nackaprofil

Det var ett segervant – men överlyckligt – gäng som tog emot den 28:e utmärkelsen av Årets Nackaföretag.

– Visst, vi blev årets butik i hela landet, för några år sedan – men det här är minst lika bra. Det finns så många bra företag i Nacka, sa Ica Maxis vd Emma Nilsson och log med hela ansiktet.

Företagarträffen i Nacka strandsmässan avslutades som sig bör med prisutdelning.
Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, som berättade om glädjen och stoltheten över att ta emot pris för årets kvalitetskommun, hade äran att få dela ut en rad lokala näringslivspriser.

– Priset till årets Nacka företag går till … en butik som också är en av Nackas största privata arbetsgivare – till Ica Maxi Nacka!, sa han och upp på scenen kom systrarna och delägarna Victoria och Emma Nilsson, marknadschefen Fredrik Bjurhult och Erik Pihl, en av butikscheferna.
– Vi är så stolta över våra medarbetare, över priset. Vi vill vara först och främst och får pris för det, sa vd Emma Nilsson.

– Jo, pappa (som tidigare drev butiken) är nog nöjd. Han har också fått pris, men det var nog under MM-tiden. Nu ska vi se till att kunderna får ta del av priset också, sa nyblivna mamman Emma Nilsson som hade med sig Leia, en vecka, till prisceremonin.

En äldre man, som jobbat som samhällsentreprenör i 25 år i Sickla, Fisksätra och Orminge, fick hederpriset ”Årets Nackaprofil”. Med de fyndiga orden ”det var en prövning efter branden, men glöden finns där än” kunde Mats Gerdau överraska Folkets hus-chefen Johan Rådmark till priset.

– En fullständig överraskning och jag är helt överväldigad! Det gäller att vi tror på människan och att vi tar hand om vår demokrati, sa Johan Rådmark på scen.

Annika Trogen i båtinstruktörföretaget Trogen Havet vann nyföretagarcentrums pris Årets nyföretagare.

– På bara ett år har jag fått fart på företaget och nu också pris. Det går bra, det var strålande för mig att så många köpte båt under pandemin, sa Annika Trogen.

Priset som Årets Nackakrog gick till nykomlingen Fanny Udde medan priset som har lite snävare startfält, Årets konferensanläggning, gick till Vår Gård i Saltsjöbaden.

 – Det är inte så många konferensanläggningar, men konkurrensen är stenhård. Vi har nu en levande mötesplats som fungerar året om, inte minst under sommaren. Men kanske skulle tävlingskategorin vidgas till Årets mötesplats? För det finns massor av nya mötesplatser i Nacka, sa affärsutvecklingschefen Sofia Högdal.

Pristagare på Nacka företagsträff

Årets företag: Ica Maxi Nacka

Årets Nackaprofil: Johan Rådmark, Boo Folkets hus

Årets krog: Fanny Udde

Årets konferensanläggning: Vår Gård

Årets nyföretagare: Annika Trogen, Trogen havet

Årets miljönär (Nacka vatten och avfalls pris): Youth and Care


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x