Hållbar mässa intar Nacka strand

Näringsliv Uppdaterad 12:20 23 maj 2019

På lördag 25 maj arrangeras Ekorekomässan i Nacka strandsmässan. De har som mål att samla hållbara utställare och konsumenter under ett och samma tak.

Ekorekomässan riktar sig till de som har krav på att råvaror och produkter ska vara skonsamma för hälsan och miljön. Här går allt från munvård till hushållsartiklar att hitta. 

Bland utställare finns exempelvis Antiplasti som erbjuder material, råvaror och produkter som ersätter engångsartiklar och Biomed, ett familjeföretag med syfte att erbjuda skonsamma munvårdsprodukter.

Mässan erbjuder även föreläsningar bland andra författaren Maria Bengtsson Lenn, som skrivit ”Gravid med kropp och själ” och ”Föd på dina villkor”. 

Moon Carlbring, en av mässans arrangörer, föreläser om plast — vad kommuner gör, huruvida all plast är dåligt eller ej och planen för 2030.

Arrangörer är Nordic Eco Footprint, ett företag med visionen om att ställa hållbara krav på marknaden. 

Mässan har arrangerats i fem år men detta är första året i Nacka strand. Tidigare har mässan ägt rum i Liljeholmen och Bagarmossen.

– När vi startade var vi i princip ensamma på marknaden och allt var väldigt nytt. Nu har det blivit mer utvecklat och våra utställare är experter inom sina områden, säger Moon Carlbring, mässarrangör.

Hon tillägger:

– Vi hoppas självklart att många kommer och vi ser detta som ett perfekt tillfälle för likasinnade att hitta varandra. Både som konsument och utställare.

  • Johanna Lönnberg