Näringsliv Publicerad 14:25, 23 februari 2021

• Ratade Zoom-möte för studiosändning • "Just nu behöver vi varandra mer än någonsin"

Nacka företagarträff ställer om, men inte in. I morgon, onsdag, är det dags för en av landets största lokala företagsträffar — men denna gång träffas besökarna digitalt genom ett webbinarium, inte som brukligt i mässhallarna i Nacka strand.

Nacka företagarträff startade redan 1994, då i Nacka Forums biograf, och har sedan växt till en viktig mässa och träff för främst lokala företagare. Träffen har haft öppet för utställare, vip-gäster och föreläsare på förmiddagen, och sedan varit öppet för allmänheten på eftermiddagen, kryddat med prisutdelning och lite festligheter på kvällen. 

Men i år blir allt annorlunda. Det blir en kort och intensiv, och coronaanpassad, träff denna gång, den 27:e i ordningen. Programmet sker helt digitalt och pågår under en förmiddag. 
– Vi har byggt upp ett oerhört starkt nätverk genom åren och just nu behöver vi varandra mer än någonsin, förklarar Nacka kommuns näringslivsdirektör Anders Börjesson om varför man ändå ser till att genomföra träffen.

Det bjuds på föreläsningar av SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist, företagarnas vd Günther Mårder, komikern och Nackabon David Batra och tv-serieproducenten Karin af Klintberg. Det går att få ekonomiska analyser av pandemin ur stora och mindre perspektiv och det ges möjlighet till paneldebatter. Men det finns ingen möjlighet för företagare att ställa ut mingla tillsammans. Det blir heller ingen prisutdelning till Årets företagare som brukligt.
– Tyvärr blir det ingen prisceremoni. Möjligen delar vi ut något pris till någon som förtjänar det efter detta pandemiår, säger Milla Ottosson Sippola, en av arrangörerna som styrelsemedlem i Företagarna. 
– Men självklart kommer nomineringar och pristagare att presenteras längre fram, och förhoppningsvis på en fysisk träff i oktober, som vi planerar för, fortsätter hon.

Att ställa in Nacka företagarträff 2021 var aldrig aktuellt, även om hela idén med träffen bygger på att företagare ska träffas. Arrangörarena, däribland Nacka kommuns näringslivsenhet, ansåg att varumärket och nyttan var för starka för att bara låta träffen vila. 
– Vi hade planer på ett Zoom-möte, men när intresset blev klart mycket större än de 150 deltagare vi först hoppades på valde vi att göra en proffsig direktsändning via nätet, ett webbinarium som sänds från en riktig studio med flera kameror, säger Milla Ottosson Sippola. 

Program för Nacka digitala Företagarträff

Klockan 08.30 Invigning med Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande och Amanda Thunberg, ordförande Företagarna Nacka Värmdö.
09.00 Föreläsning med Robert Bergqvist, chefsekonom SEB: ”Pandemins effekter på ekonomin”.
09.30 Föreläsning av Günther Mårder, vd Företagarna: ”Pandemins effekter på företag”.
10.15 Företagarpanel, diskussion om det lokala perspektivet av pandemins framfart.
10.45 Föreläsning av David Batra och Karin af Klintberg: ”Kreativ och komisk kommunikation”.
11.30 Avslutning med arrangörsgruppen.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x