FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Fredrik, Fritz

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
18 juli 2019

Samtliga vinnare.

De vann på Nacka Företagarträff

Näringsliv 10:15 | 21 februari 2019

Under onsdagen arrangerades Nacka Företagarträff för 25:e gången. Årets Nackaföretag blev Boo Energi. NVP har samtliga vinnare.

Konferenciern Henrik Silver, Solsidanbo och prisbelönt magiker, bokstavligen trollband publiken med nummer där bowlingklot dök upp ur tomma intet och namnen på mässdeltagares första husdjur och förälskelser föreföll avslöjas genom tankeläsning.

Men framför allt delade han ut utmärkelser under den avslutande ceremonin där företagare i Nacka prisades för sina insatser under 2018.

Tungviktarpriset, Årets Nackaföretag, gick denna gång till Boo Energi.

Vd:n Fredrik Heleander exemplifierade den goda företagskulturen med att beskriva hur Boo Energi hanterat efterverkningarna av stormen Alfridas framfart tidigare i år.

– Vi fyller hundra år som företag nästa år och något som hela tiden drivit det här företaget framåt är människorna i företaget som erbjuder en fantastisk service för kunder och alla runtomkring. Som exempel stormen nyligen som ställde till väldigt mycket för väldigt många och dessutom gjorde det under semestertider när många medarbetare var bortresta.

– Men alla tillgängliga montörer, plus sådana som jobbat tidigare hos oss, ställde upp för bolaget och för våra kunder. Det betyder otroligt mycket. Det är det som vi jobbar efter. Vi jobbar för er. Tack så mycket, sa Fredrik Heleander, och möttes av applåder.

Vanligtvis brukar utnämningen av Årets Nackaföretag avsluta prisceremonin, men denna gång återstod att sprätta upp ett avslutande vinnarkuvert.

Marianne Wallberg, ägare och vd av Nacka strandsmässan, förklarade från scenen:

– Det här är ett pris som jag är stolt att få dela ut som företagare i Nacka, där jag sedan 1992 verkat i olika former. Jag brukar säga att Nacka kommun är världens bästa kommun och ska man driva företag så ska man göra det i Nacka.

– Mängder av företag har fått stöd av Nacka kommuns näringslivsdirektör. Därför ska Anders Börjesson få Årets Extrapris.

Näringslivsdirektören klev under jubel upp på scenen och tilldelades av Wallberg en exklusiv trappistöl, som kunde lagras i 75 år

– Det här var mycket oväntat. Jag är glad över namnet på priset, Årets Extrapris, eftersom vi i kommunen är måna om att saker och ting inte ska kosta för mycket, sa Anders Börjesson.

Här är listan på årets vinnare.

Årets nya miljönär: Youth & Care

Årets krog: The Old Smokehouse

Årets konferensanläggning: Skepparholmen

Årets nyföretagare: Sara Jonasson Ginters, Via Consulting

Årets unga entreprenörer: Linnea Blank och Mikahil Amin

Årets Ung driven-pris: Daniella Alm Heljered

Årets utställare: Bygg-Ole

Årets företagare i Nacka: Staffan Paulie, Sten Braesch-Andersen och Kjell Olov Östrand, Mabtech

Årets Nackaprofil: Ole Gustafsson, Bygg-Ole

Årets Nackaföretag: Boo Energi

Årets extrapris: Anders Börjesson

Uppdaterad 2019-02-21 11:50