Näringsliv Publicerad 09:39, 11 oktober 2021

• ”Uppmärksammats som hjältar” • ”Bidrar till en stark gemenskap”

I fredags hölls en nedbantad variant av Nacka företagarträff, efter att den ordinarie träffen i februari ställdes in på grund av pandemin. 

Normalt delas en rad priser ut till Nackas företagare, men på fredagens tillställning, som hölls på Yasuragi i Hasseludden, hade antalet minskats till två: Årets Nackaföretag och Årets Nackaprofil.

Det blev vårdbolaget Familjeläkarna i Saltsjöbaden som tog hem utmärkelsen Årets Nackaföretag 2021. I motiveringen nämndes att företaget med en ”stabil och fin utveckling” har utökat med flera enheter.

Juryn skriver: ”Med engagemang, medkänsla och omtanke gör de verkligen skillnad för sina kunder, i livets olika skeden. Med hjärtat i Saltsjöbaden och ambitioner långt utanför Nackas gränser bidrar de på ett mycket positivt sätt till företagsklimatet. Under pandemin har de uppmärksammats som hjältar. Enligt patienterna var de det redan innan och fortsätter förmodligen vara det även i framtiden.”

Till Årets Nackaprofil 2021 utsågs Kadi Upmark, som är vd för konferenshotellet Vår gård i Saltsjöbaden. Juryn framhöll att hon under pandemin kavlat upp ärmarna och gjort Vård gård till ”en plats som var mer öppen, inspirerande och mer kreativ än någonsin”.

Motiveringen fortsätter: ”Med idéer som aldrig sinar och mod som aldrig verkar ta slut har hon tagit Vår Gård in i en spännande förändringsresa — mot att bli en levande mötesplats för alla. Detta är en person som genom engagemang och drivkraft bidrar till en stark gemenskap lokalt i Saltsjöbaden, i hela Nacka och förbi.”

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x