Näringsliv Publicerad 12:15, 09 januari 2023

• Funky Chicken i Nacka strand gör hattrick i hamburgare •  ”Hypnotiskt krispig” • Även en Värmdö-burgare på listan

För tredje året i rad har Funky Chicken food truck i Nacka strand tagit hem förstaplatsen i sajten Burgerdudes tävling Sveriges 100 bästa burgare.

I sin motivering skriver juryn att de har ätit tusentals burgare, men ännu inte hittat någon som kommer i närheten av Funky Chickens. 

Det är särskilt burgarnas stekyta som lyfts fram. Den kallas ”hypnotiskt krispig” och har, enligt juryn en ”helt fantastisk smak”.

”De väl valda ingredienserna lever i perfekt harmoni med varandra och du får otroligt mycket kärlek i varje tugga. Resultatet blir en smakexplosion som du bara inte får missa”, skriver juryn.

För tillfället har Funky Chicken, vars food truck står på Augustendalstorget, stängt. Men man öppnar igen för säsongen den 23 januari. 

Ytterligare en helt lokal burgare finns med på listan: ”2 much”, skapad av Bamba Värmdö i Hemmesta. Den rankas som Sveriges 23:e bästa burgare. 

”Den var rejält maffig och flottig, fast på ett bra sätt såklart. Köttet hade en riktigt fin stekyta och var härligt kryddat”, skriver juryn bland annat om Bambas burgare.

Burgerdudes uppger på sin sajt att de är världens största webbplats för recensioner av hamburgare, och att de hittills har recenserat 617 burgarställen.

Sajten gör även en topp 10-lista över världens bästa burgare, och där hamnar Funky Chicken på femte plats.

Hanna Bäckman
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x