Eklidens skola stänger på grund av hot

Eklidens skola. FOTO: JENNY FREJING
Sicklaön Publicerad 08:31, 24 januari 2023

• Beslut om hemstudiedag i morgon

Nacka största högstadieskola, Ekliden med 950 elever, kommer att stänga i morgon, onsdag.

Detta efter att skolledningen fått kännedom om ett inlägg om hot om skolskjutning i skolan spridits via sociala medier.

Redan på tisdagsmorgonen märktes hotet av när elever och personal kom till skolan. Endast en entré var öppen och det stod en polisbil på skolgården. Skolan var öppen – men allt var ändå inte som vanligt.

Rektor Åsa Gustafsson meddelade vårdnadshavare och elever på måndagskvällen att även om sannolikheten för att det hot som spridits på sociala medier om en eventuell skolskjutning skulle omsättas i handling bedöms som låg, och att inlägget inte har fått så stor spridning, tar skolan det hela på stort allvar och kommer att sätta in en hemstudiedag onsdag 25 januari.

För i inlägget på sociala medier stod det att det eventuellt skulle kunna ske en skolskjutning på Ekliden just den 25 januari.

”Trots risken att handlingen bedöms som låg ser vi allvarligt på händelsen och har därför vidtagit en rad åtgärder för att öka tryggheten och säkerheten. Alla entrédörrar till skolan utom huvudentrén är stängda. Under veckan kommer säkerhetsvakter att finnas på plats i skolan. Alla medarbetare är informerade om hotet och uppmanade att vara uppmärksamma på avvikande beteende, samt inte släppa in obehöriga. Polisen kommer också att öka sin närvaro och synlighet på skolans område”, skriver rektor Åsa Gustafsson i ett meddelande till vårdnadshavarna.

Artikeln kommer att uppdateras.


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x