Årets Nackabo hyllades under luciafirande i Forum

Sicklaön Publicerad 17:05, 13 december 2022

• Annelie Bodén tog emot pris i Coop-blus

Firandet av Årets Nackabo blev väldigt uppsluppet när Annelie Bodén tog emot utmärkelsen och en tavla och blev intervjuad av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau i Nacka Forum.
– Tack, tack, underbart det här, sa Annelie i grön Coop-blus medan Nacka musikklassers nior skred förbi i vita lucialinnen.

Just innan Årets Nackabo Annelie Bodén, kassörska på Coop Orminge, skulle få ta emot hyllningarna kom ”titelförsvararen”, förra årets vinnare Birger Lind, förbi.
– Grattis Annelie, sa Älta IF:s trotjänare då han på sätt och vis lämnade över titeln.

Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau menade att detta uppdrag var årets roligaste, att utse vinnare och få lyssna på luciatåg i Forum:
– Vad jag förstår av mina medarbetare som bor i Boo och handlar på Coop är det alltid längre kö till din kassa, stämmer det?
– Jo, så kan det vara. Jag är väl omtyckt. Jag pratar några ord med nästan alla.
– Du har många kunder, men har du några favoritkunder? frågade Mats Gerdau.
– Ja, många. Men Ingrid och Kalle är nog bäst, sa Annelie och skrattade.

Förutom äran, och flera blombuketter, fick Årets Nackabo också en tavla med motiv från Nacka ström.
– Sen fick jag sitta och snacka en hel dag med alla kunder när vi hade tårtkalas på Coop, så visst har jag fått fira detta. Men nu tror inte att vaserna räcker till längre, det blir till att sätta buketterna i hinkar, la årets väldigt populära vinnare till.

Skratten och gratulationerna från Årets Nackabo-eventet dämpades när Nacka musikklassers nior sedan skred in i ett vackert luciatåg. Med levande ljus och stämsång skapades ett lugn i julstressen av eleverna som redan haft två luciakonserter i Nacka aula och två i Berwaldhallen de senaste dagarna.

Tävlingen Årets Nackabo arrangeras av Nacka kommun, Nacka Forum och Nacka Värmdö Posten. Det var 24:e året tävlingen avgjordes.


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x