Polisen varnar för åldringsbedragare

FOTO: MOSTPHOTOS
Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 11:49, 15 januari 2021

• Två äldre kvinnor lurade på sina bankkort på torsdagskvällen

Två äldre kvinnor från Saltsjöbaden, den ena över 90 år, blev utsatta för åldringsbrott genom bedrägeri, alternativt försök till bedrägeri, på torsdagen.

– Vi vill varna för detta. Det är bedragare som ringer och utger sig ringa från en bank och som undrar om personen har tagit ett lån. När de äldre svarar att de inte har det får de veta att det blivit något fel och kopplas till en påhittad säkerhetsavdelning, och därifrån får de äldre veta att de ska lämna bankkort om med pinkod i ett kuvert, berättar Ola Åkesson, kommunpolis inom Nacka lokalpolisområde.

De två kvinnorna lämnade ut sina kort med koder, som sedan hämtades upp av en man. Men ganska snart anade de äldre kvinnorna oråd och polisanmälde det hela. På fredagen var det oklart om några pengar försvunnit.

–      Det är tragiskt att man lurar äldre på detta sätt. De är godtrogna och litar på folk som påstår sig ringa från banker. Men bankerna ringer inte sina kunder på detta sätt, säger Ola Åkesson.

De två bedrägerierna utreds nu av polisen som misstänkt åldringsbrott genom bedrägeri, alternativt försök till bedrägeri.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x