Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 13:51, 22 september 2020 Uppdaterad 09:31, 24 september 2020

• Fyra män anhållna misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott • Polisen: Ett kvitto på att vårt arbete ger gott resultat

Efter våldsdåden i augusti — två skjutningar och ett mordförsök i centrum — och en konstaterat öppen drogscen förstärkte polisen sin närvaro i Fisksätra.

Nu har åtgärden gett konkret resultat, meddelar polisen på sin hemsida. Nyligen häktades en 16-årig kille, misstänkt för mordförsöket i centrum och i lördags, den 19 september, kunde fyra män i 20-årsåldern gripas och anhållas, misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Några dagar senare häktades alla fyra. Brottsrubriceringen var då endast grovt vapenbrott.

Det började med att polisen på lördagskvällen kontrollerade några män, angående misstänkt narkotikabrott. Då uppkom även misstankar om att narkotika kunde finnas i en lägenhet i närheten. 

En husrannsakan genomfördes — och i lägenheten hittade polisen både en mindre mängd narkotika och vapen.

Vid midnatt greps sedan de fyra männen.

Ola Åkesson på Nackapolisen är nöjd med insatsen.

– I lördags fick vi ett kvitto på att vårt uthålliga och ihärdiga arbete mot de kriminella i området ger gott resultat, säger han på polisens hemsida. 

Han konstaterar att det är självklart för polisen att arbeta långsiktigt där det finns en öppen drogscen.

– I dessa miljöer förekommer det ofta illegala vapen som används i uppgörelser i den organiserade brottsligheten. Vi vill göra det tryggare för kommuninvånarna, förhindra ytterligare våldshandlingar och öka trycket på de kriminella, säger Ola Åkesson.