Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 08:31, 02 september 2020

• ”Ingen ska behöva känna sig osäker i sitt eget hem”

Polisen kommer att lägga extra tid och resurser i Fisksätra ett tag framöver. Det skriver Nackapolisen på sin Facebooksida och hänvisar till de senaste veckornas våldsdåd i området. 

På kvällen den 18 augusti tog polisen emot larm om en skottlossning. Man fann tomhylsor på gångbron vid Fisksätra centrum, men påträffade inga gärningspersoner eller skadade.
Knappt en vecka senare, den 23 augusti, larmades polis om en ny skottlossning. Polisen kunde konstatera att det hade skjutits på Ålgatan då tomhylsor och ett skotthål i fasaden hittades.
I lördags, den 29 augusti, utsattes en man för ett mordförsök. Han påträffades allvarligt skadad — med vad som av vittnen beskrivits som skärsår i ansiktet — i centrum.

Polisen kommer att vara på plats med både uniformerad och civilklädd polis.
”Boenden har uttryckt att de känner sig osäkra i Fisksätra. Ingen ska behöva känna sig osäker i sitt eget hem. Vi jobbar så hårt vi bara kan för att vända på utvecklingen och göra Fisksätra till en plats där alla kan vara utan att känna sig rädd för att bli utsatt för brott”, skriver de på Facebooksidan.