Jens Lindgren kan bli Årets Nackabo

Jens Lindgren. FOTO: PRIVAT
Nacka Publicerad 10:01, 06 november 2020

• Engagerad rektor för ”skolan mitt i byn” en av tio nominerade • ”Vårt jobb är både utbildningsmässigt och socialt”

Jens Lindgren är en av tio nominerade till utmärkelsen Årets Nackabo 2020. Motiveringen lyder: ”Engagerad och uppskattad biträdande rektor på Igelboda skola, som med ett personligt och positivt ledarskap förvaltar den familjära stämningen och idén om skolan mitt i byn.”

Varför sökte du dig till Igelboda skola?
– Jag började i augusti 2019 för att jag gillar att jobba med elevunderlaget. Här finns en stor blandning av elever med olika religiös, etnisk och språklig bakgrund, vilket är en häftig utmaning. Jag ser Igelboda som en interkulturell skola, med ett viktigt uppdrag att integrera. 
Hur ser ditt arbetssätt ut?
– Jag och mina kollegor har omarbetat skolans vision utifrån verksamhetsidén ”Kom som du är, bli vad du vill”. Vi tar emot eleverna utifrån deras förutsättningar, och ska ta dem så långt som möjligt mot målen. Vårt jobb är både utbildningsmässigt och socialt, och har mycket med samarbete med närsamhället, bland annat föreningslivet och biblioteket. Skolor är ibland lite mer isolerade än de borde vara.

Så gör du för att rösta

• Rösta digitalt på nacka.se eller mejla din favorit direkt till aretsnackabo@nacka.se.
• Du kan även rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden, Orminge och Saltsjöbadens centrum samt biblioteken i Fisksätra och Älta.
• Omröstningen stänger den 22 november och vinnaren koras den 13 december i Nacka Forum.