Fisksätra IF får pengar för idrottsaktiviteter

FOTO: JENNY FREJING (ARKIV)
Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 12:19, 07 april 2020

• Och det bjuds på påsklovsluncher för barn

Gunilla Grudevall Steen, L, ordförande i fritidsnämnden, fattade ett ordförandebeslut i helgen, ett beslut som ordförande kan ta utan att det varit en nämnd.

Det innebar att Fisksätra IF får 14 000 kronor i riktat bidrag för att bedriva ledarledda och avgiftsfria utomhusaktiviteter för barn och unga i Fisksätra under hela april.

– Vi har sett att fler barn behöver aktiviteter, inte minst i Fisksätra. Även om barn från hela Nacka är välkomna, såklart, säger Gunilla Grudevall Steen om det lite ovanliga och snabba beslutet.

Under tisdagen fattade hon sedan ytterligare ett ordförandebeslut: att ge 8000 kronor till En frisk generation i Fisksätra för att ordna luncher och aktiviteter under påsklovseftermiddagarna.

– Ja, vi såg ett akut behov under påsklovet. Och En Frisk generation i Fisksätra, som vi tvekat om att ge bidrag till tidigare, har visat att de klarar av att ordna luncher och aktiviteetr för barn och unga under de här påsklovsdagarna, förklarar Gunilla Grudevall Steen.

Anledningen är att behovet av aktiviteter ökat till följd av coronaepidemin, samt en del pilotprohekt inte fallit ut som planerat

De 14 000 kronorna till Fisksätra IF ska möjliggöra ledarledda och avgiftsfria träningar och lekar i Fisksätra alla vardagskvällar mellan kl. 17 och 18 under hela april månad.

Målgruppen är barn och unga i Nacka och vid aktiviteterna ska det bjudas på frukt.

Tre ledare ska vara på plats och vid behov ska man kunna dela upp gruppen i tre delar, ingen grupp får vara större än 50 personer.