Arbete med fontän — för att förhindra läckage i garage

Så här har det sett ut runt fontänen nu när marken tätas. FOTO: LÄSARBILD
Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 10:03, 08 april 2021

• Tätskikt kompletteras • Renovering i sommar

Just nu utförs arbeten vid fontänen på Fisksätra torg. Arbetet ska förhindra vatten att rinna ner i nyrenoverade garage — men det har inte koppling till att vatten från fontänen tidigare runnit ut på torget.

”Vår sol”, fontänen på Fisksätra torg som invigdes i maj 2018, är inhägnad. Och innanför byggstaketet pågår arbeten som innefattar bland annat markplattor. Men arbetet syftar inte att påverka själva fontänen, utan beror på en stundande garagerenovering.
– Stena fastigheter håller på med att komplettera tätskiktet närmast fontänen. Det görs för att det under fontänen finns ett garage. På garagets tak, det vill säga under plattorna på torget, har vi sedan några år lagt ett nytt tätskikt — det är detta tätskikt som gör att det inte läcker in vatten i garaget. Vi vill för säkerhets skull komplettera detta tätskikt runt fontänen, för att vi i sommar kommer att renovera garaget, säger Karin Linander, fastighetschef på Stena fastigheter.
Vatten från fontänen har tidigare runnit ut på torget. Har arbetet syfte att förhindra det?
– Nej, det har inte med vattnet som hamnar utanför att göra. När det gäller att det stänker vatten utanför fontänen så spelar vinden oss ett spratt emellan åt. Vi har ”trimmat” fontänen för att inte vattnet ska hamna utanför, men mellan husen blir det extra blåsigt så det kommer att stänka en del utanför även framöver.

Arbetet beräknas ta cirka två veckor och planen är att garagerenoveringen ska dra igång den 1 juni.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x