Annette “Happy” Engström kan bli Årets Nackabo

Annette "Happy" Engström. FOTO: PRIVAT
Saltsjöbaden/Fisksätra Publicerad 14:59, 10 november 2020

• Musikläraren som vill sprida solsken • ”Jag lever efter devisen ’möter du en människa utan ett leende, ge hen ett av dina’”

Annette “Happy” Engström är en av tio nominerade till utmärkelsen Årets Nackabo 2020. Motiveringen lyder: Musiklärare och det trygga navet personifierad, som tagit Samskolans kulturbygge till nya nivåer. Lika uppskattad av föräldrar, elever och lärare.

Varför tror du att du är så uppskattad? 
– Mitt livsmotto är att sprida solsken och jag lever efter devisen ”möter du en människa utan ett leende, ge hen ett av dina”. Jag är en väldigt positiv människa som väljer att se saker från den ljusa sidan.

På vilket sätt har ni tagit Samskolans ”kulturbygge till nya nivåer”?
– Vi har personlig in- och utcheckning vilket betyder att vi möter våra elever med vårdnadshavare varje morgon och eftermiddag i form av en ”löpare” och får då oftast en kort stund med eleven, prata om lite ditt och datt och får därmed elev med följe att känna sig sedda. Viktigt att ta sig tid för varandra, speciellt i dessa tider.

Hur fick du smeknamnet ”Happy”?
– Det har jag fått av en kollega som tycker att jag alltid är så glad! 

• Rösta digitalt på nacka.se eller mejla din favorit direkt till aretsnackabo@nacka.se.
• Du kan även rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden, Orminge och Saltsjöbadens centrum samt biblioteken i Fisksätra och Älta.
• Omröstningen stänger den 22 november och vinnaren koras den 13 december i Nacka Forum.