Sharon Ramezan kan bli Årets Nackabo

Sharon Ramezan. FOTO: PRIVAT
Boo Publicerad 09:53, 10 november 2020

• Trygghetsvärden som lyssnar på ungdomarna • ”Jag ville hjälpa till att utrota problemen”

Sharon Ramezan är en av tio nominerade till utmärkelsen Årets Nackabo 2020. Motiveringen lyder: Den engagerade trygghetsvärden i Boo, som med ett hjärta av guld har vunnit ungdomarnas förtroende och gjort stadsdelen tryggare.

Hur får man ungdomars förtroende?
– Jag har jobbat med ungdomar i över 30 år och har sett att många ungdomar har mycket problem men ingen vuxen att prata med. Lyssnar och pratar man med dem vinner man förtroende. Alla i Boo vet: ”Sharon kan man prata med”.

Varför jobbar du som trygghetsvärd i Boo?
– Jag är gammal Nackabo, vi flyttade hit när mitt barn var litet. Men när han var i tonåren flyttade vi från Nacka, jag såg problemen som fanns. När jag för 4–5 år sedan fick jobberbjudandet kändes det därför självklart — jag ville hjälpa till att utrota problemen, av personliga och yrkesmässiga skäl.

Vad är det bästa med ditt jobb? 
– När man ser att ungdomarna mår bra och går vidare till bra saker. Mer än hälften av Facebook-vänner är ungdomar som jag jobbat med och jag får så mycket glädje och energi av att se att det går bra för dem. 

Så gör du för att rösta

• Rösta digitalt på nacka.se eller mejla din favorit direkt till aretsnackabo@nacka.se.
• Du kan även rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden, Orminge och Saltsjöbadens centrum samt biblioteken i Fisksätra och Älta.
• Omröstningen stänger den 22 november och vinnaren koras den 13 december i Nacka Forum.